" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
12

Hajdu László, Budapest 15. kerületének egykori szocialista polgármestere a 2010. évi önkormányzati választások idején különböző sajtóorgánumokban tett nyilatkozataiban többször érintette Hagyó Miklós személyét és vele szemben olyan kijelentéseket tett, amelyek sértették személyiségi jogait.

2010 szeptemberében Hagyó feljelentést tett Hajdu ellen aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügy végére pénteken került pont.

Ahogyan az a Hagyó-üggyel foglalkozó www.hagyomiklos.com nevű honlapon megtalálható 2013. január 11-ei nyilatkozatból kiderül, Hagyó és Hajdu is arra törekedtek, hogy az ügyet békés, és mindkét fél számára megnyugtató módon rendezzék, ennek érdekében Hajdu elnézést kért Hagyótól, aki ezzel egyidejűleg ejtette a vádat ellene.

Hajdu.jpg(Forrás: http://hajdu15.hu)

Hagyó egykori feljelentéséből kiderül, hogy Hajdu korábbi állításai minden alapot nélkülöztek. Valótlan állításai első körben a 2010. augusztus 13-án, a Népszabadságban "Hagyó Miklós a kezében tartja a budapesti MSZP-seket" címmel megjelent cikkben láttak napvilágot. Az interjúnak már maga a címe is irreális, ugyanis a megjelenésekor Hagyó már hónapok óta előzetes letartóztatásban ült, s ahogy az ismeretes, a BKV botrány kirobbanásának következményeként az MSZP visszalépésre kérte fel őt. A Magyar Szocialista Párt Fővárosi Elnöksége felszólította, hogy mondjon le az egyéni jelöltségéről, továbbá mind a fővárosi listás, mind a fővárosi önkormányzati képviselői titulusáról.

Hajdu László elismerte tehát, hogy Hagyó Miklóssal szemben jogsértő állításokat tett. S bár a közölt nyilatkozatból kiderül, hogy a felek a maguk részéről az ügyet lezártnak tekintik, két dolgot szükséges megjegyezni. Részint azt, hogy Hajdu László különböző médiumokban megjelent nyilatkozatai kapcsán a volt főpolgármester-helyettes ellen feljelentést senki sem tett (Hajdu sem), ellene emiatt soha semmilyen eljárás nem indult (nyilván, mert a hatóságok megalapozott indokot erre nem találtak), részint és ezzel összefüggésben azt is, hogy az említett állítások nem csak sértőek voltak, hanem valótlanok is.


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása