" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
19

Feloldotta a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészekre elrendelt zárlatot a Kecskeméti Törvényszék tegnap, az egykori politikus és 14 társa ügyében tartott tárgyaláson.

A Hadnagy Ibolya által vezetett bírói tanács - elfogadva a védelem álláspontját - úgy ítélte meg: Hagyó zárolt vagyona a per tárgyává tett időszakot megelőző évekből származik, és a rendelkezésre álló dokumentumok igazolják törvényes eredetét. A bírói tanács azonban továbbra is fenntartotta Hagyó vagyonának zárlatát, ez a határozat szerint 30 millió forint erejéig az esetleges vagyonelkobzás, míg nagyobb részben a BKV jogi képviselője által csak tegnap benyújtott, mintegy 169 millió forintos kártérítési igény fedezetéül szolgál.

Vagyonelkobzásra abban az esetben kerülhetne sor, ha beigazolódnak Balogh Zsolt egykori BKV-vezérigazgató Nokia-dobozos vádjai. Ezen vádpontok azonban kizárólag Balogh ellentmondásos vallomásain alapulnak. A tegnapi tárgyaláson a bíróság az összes ingatlannal kapcsolatban megállapította, hogy azok legális forrásból származnak. Hagyó a lánya tulajdonában álló ingatlant 9 évvel a bűncselekmény vélt elkövetése előtt vásárolta, míg saját budapesti lakását korábbi ingatlaneladások bevételéből, a jászberényi ingatlant édesapjától kapta ajándékba, míg a jászfelsőszentgyörgyi telket saját pénzből vette. Ez utóbbinak az értéke egyébként mindössze ötvenezer forint.

A védelem kifogásolta, hogy a zár alá vételre a sértett az eljárás folyamán mindeddig nem tett indítványt, csak a döntés napján, szóban. Kádár András védő ezt visszaélésszerű magatartásnak minősítette. A bíróság döntését Hagyó Miklós tudomásul vette. A sértett BKV jogi képviselője azonban fellebbezést jelentett be Hagyó lányának ingatlana, illetve annak zár alóli feloldása ellen. Az ügyet másodfokon a Szegedi Ítélőtábla tárgyalja majd.

A BKV-per kecskeméti tárgyalása csütörtökön Demszky Gábor egykori főtanácsadójának, Mesterházy Ernő másodrendű vádlottnak a meghallgatásával folytatódik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása