" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
16

balogh3_1.jpg

Durva részletek igazolódtak be az egykori Magyar Nemzet működéséről. Pethő Tibor a napilap történetéről szóló könyvében arról számol be, hogy 2010 és 2015 között rendszeresek voltak az újság szerkesztőségében a fideszes eligazítások.

Ez alapján elég valószínű, hogy Balogh Zsolt nokiás dobozos hazugságai is felülről érkező utasításra jelentek meg a jobboldali lapban.

máj
3

d_tt20171121031_fit_1200x10000.jpg

Orbán Viktor jó barátja, Handó Tünde sorozatosan megsértette a törvényt. Ezt már nem csak mi állítjuk, hanem az Országos Bírósági Hivatal elnökét ellenőrző testület is. 

ápr
22

Sosem lehet tudni meddig megy el a hatalom, és ezzel Soros György szervezetének szakemberei is tisztában vannak. 

a_000_ti6v1_gettyimageshungary_eza-e1524235933700-1024x576.jpg

már
26

A volt miniszterelnök szerint ez az "elszámoltatási ügy" alatta indult. Nos, megmutatjuk közelebbről, mire is olyan büszke Gyurcsány. A BKV-ügy lefolyása és elért "eredményei" is inkább szégyenkezésre adnának okot.

_nbb8037_focuspoint_926x504.jpg

már
22

tn4-hagyo_semmit_nem_bizott_a_veletlenre_20100520092844.jpg

Hiába ért véget a BKV-per, hiába vonult vissza Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes a politikától, és hiába állapította meg a bíróság jogerősen, hogy Hagyó valamennyi vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte, a jobboldali sajtó nem zavartatja magát: ismét összemosta Hagyó nevét egy gyanús ügyeiről hírhedt fidesz-közeli vállalkozóval.

már
12

bilincs1-650x4351.jpg

A Fidesz 2010 óta nem csak szlogent választ magának az aktuális választási kampányához, hanem megbilincselt szocialistát is. Íme a Fidesz lejáratókampányainak áldozatai az elmúlt 8 évből, és a valódi okok, amiért előzetesbe kerültek.

már
2

cz_fit_1200x10000.jpg

Czeglédy Csabát kényszervallatás során hivatalos személyek próbálták meg rávenni arra, hogy előzetes letartóztatása alatt Gyurcsány Ferencre valljon – ezt az Egyenesen című műsorban mondta az előzetesből frissen szabadult politikus.

sze
25

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának második napján, szeptember 14-én.  Az utolsó részben az ügyészek által feltételezett bűnszervezetről beszél az ügyvéd úr. Az beszéd szöveges verzióját itt olvashatják a teljes perbeszédet pedig itt találják

sze
22

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának második napján, szeptember 14-én.  Emlékeztetőül: A C.C. Soft vádpont volt az amelyben első fokon bűnösnek mondták ki a volt főpolgármester-helyettest. Az beszéd szöveges verzióját itt olvashatják, a teljes perbeszédet pedig itt találják.

sze
21

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának első napján, szeptember 7-én.  A nevezetes nokia doboz az, amiről beszél a második részben Dr. Kádár András.

sze
20

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának első napján, szeptember 7-én.  Elsőként az ügyészi fellebbezésre, illetve az AAM vádpontra reagál az ügyvéd úr.  

sze
18

Részletek Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A bűnszervezet vádpontra reagált beszéde végén az ügyvéd úr. Elhangzott az Szegedi Ítélőtáblán a másodfokú tárgyalás második napján, szeptember 14-én.

l3224265.jpgKép: Frank Yvett - délmagyar.hu

A beszéd teljes egészében itt olvasható, mi a leglényegesebb részletek próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak. Ha valakit csak a bűnszervezet érdekel, ide kattintson.

sze
17

Részletek Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. Az I/14-es vádpontot, azaz a C. C. Soft Kft. ügyét szedi darabokba az ügyvéd úr. Ez volt az a vádpont, amelyben elítélték a volt főpolgármester-helyettest első fokon Kecskeméten. Elhangzott a Szegedi Ítélőtáblán a másodfokú tárgyalás második napján,  szeptember 14-én.

l3224267.jpgFotó: Frank Yvett - délmagyar.hu

A beszéd teljes egészében itt olvasható, mi a leglényegesebb részletek próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak, hiszen nem könnyű olvasmány..

"A tényállás részben hiányos, nem tartalmazza ugyanis, hogy az I. rendű vádlott pontosan mikor, hogyan, és legfőképpen miért, milyen célból és milyen közvetlen, személyhez kötött előny érdekében utasította volna Balogh Zsoltot a teljesítés igazolására

sze
15

Részletek Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A II-es vádpontra, azaz a politikában sokszor használt nokia dobozos vesztegetés vádjára reagált Szegeden, az ítélőtáblán a másodfokú tárgyalás első napján,  szeptember 7-én.

mno-_balogh_david.JPGKép: Magyar Nemzet online - Balogh Dávid 

A beszéd ezen része itt olvasható, a teljes egészet pedig itt találják.  Mi a leglényegesebb részletek próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak, hiszen nem könnyű olvasmány..

Talán előtörténetnek még annyit, hogy tudvalévően a szegedi ügyészek visszaküldenének néhány ember első fokra, többek között azért is, hogy végre újra nyomozhassanak a nokiás doboz ügyében. Erről bővebben ide kattintva olvashat

Lássuk Dr. Kádár András védőbeszédének részleteit!:

sze
14

Blogunk részletek közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának első napján, szeptember 7-én.  Elsőként az ügyészi fellebbezésre, illetve az AAM vádpontra reagál az ügyvéd úr.  

l3224260.jpgFotó: Frank Yvett - délmagyar.hu

A beszéd teljes egészében itt olvasható, mi a leglényegesebb részleteket próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak, hiszen nem könnyű olvasmány.:

Az I. rendű vádlott terhére rótt három résztényállás esetében a bizonyítás anyagának áttekintése és az ítélettel történő egybevetése alapján megállapítható: olyan körülmény, amely az elsőfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezését és az immár több mint 10 éve folyó büntetőeljárás bírósági szakaszának ismételt lefolytatását indokolttá tenné, sem az első-, sem pedig a másodfokú ügyészség fellebbezésében nem szerepel, és ilyen körülmény meggyőződésem szerint nincs is.

máj
31

Jobban jártak volna, ha “kischmittelik” az előző anyagokból a neveket, de inkább elindultak a Grimm fivérek által kitaposott ösvényen, és kitaláltak karaktereket. Végül is Balogh Árpád ellen nem nyomoztak soha, nosza lássuk, ő mit tud mondani, ki-kinek adott nokiás dobozban dellát? Tényleg nem értem a dolgot, ilyen hibákért érettségiről rugdosnak ki embereket, itt meg ugye...

Egy alaki hibáktól hemzsegő fellebbezésben próbálja a Szegedi Fellebviteli Főügyészség újraértelmezni a nokiás doboz történetét. Immár harmadik alkalommal próbálnák meg kinyomozni az állítólagos vesztegetési ügyet,  így - ha az ügyészeken múlik -  már a harmadik választási kampányban kaphat szerepet ez a mese.És ha már a hármas számnál tartunk, jelezzük: ez a harmadik ügyészség, amely nyomoz vagy nyomozna a kérdésben. Az első kettő mélyen kudarcos volt, de talán majd most. Az mondjuk nem fog segíteni az ügyön, ha nem tudják leírni több vádlott nevét sem helyesen.

Még mielőtt újra cöfös plakátra kerül közpénzből a Hagyó, tegyünk egy pici rendet itt a dolgokban..

 00332763.jpeg

Mire tesznek indítványt a délvidéki ügyészek? Megítélésük szerint ketté kell bontani a BKV-pert, és hat vádlott esetében újra kellene kezdeni Kecskeméten az elsőfokú eljárást. A többiek, tehát a másik kilenc vádlott esetében tárgyalja le Szeged másodfokon az ügyet, és hozzon jogerős döntést. Abban a hatban benne van persze Hagyó Miklós meg a nokia sztori..

máj
22

A civil szervezetek elleni durva lejárató kampány közepén Handó Tünde OBH elnök, Orbán Viktor jó barátja szükségét érezte annak, hogy a bírákat is kifaggassa, van-e kapcsolatuk civil szervezetekkel - írta meg a HVG. Többek közt az alábbi kérdéseket tette fel az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a fővárosi bíráknak egy kérdőíven múlt héten:

Handó-Tünde.jpg

  • Tagja-e ön valamilyen civil szervezetnek?”
  • Kockázatosnak gondolja-e, ha a bírósági szervezethez kapcsolódó civil szervezetnek van nem bíróságon dolgozó tagja is?
  • Kockázatosnak gondolja-e, ha egy ilyen szervezet pályázaton támogatást nyer?

     

máj
9

A Voldemort néven elhíresült Mengyi Roland példáján keresztül hasonlítottuk össze, mi történik akkor, ha egy fideszes- és mi történik akkor, ha egy “nem baráti” politikust vádolnak meg korrupcióval.

00145843.jpeg

Az eljárásból kitűnik, hogy egészen más a helyzet akkor, ha a kormánypárt egyik mamelukjával kapcsolatban merül fel a törvénysértés gyanúja

feb
25

16923938_1345434172193431_1903619459_n.jpg

"Új tagokkal újra összeállt a Metro együttes"

- hirdeti humorosan a szocikat lejárató újabb politikai mém az OLAF-jelentés kapcsán. Úgy tűnik az Orbán szímpatizáns trollok most sem akarták kihagyni a jóból Hagyó Miklóst, annak ellenére hogy a volt főpolgármester-helyettesnek tulajdonképp semmi köze az OLAF-jelentéshez.

feb
6

Az egy dolog, hogy rosszul kérdeznek. Az meg egy másik, hogy láttunk két nagyszerűen felkészült  “várospolitikust”  (és ők Tarlós jelenlegi ellenzéke) akik benyelve a felszálló lisztet, ostobaságokat - nincs jobb szó rá - böfögnek fel. Csórikáim izzadva küzdenek azért az öt százalékért, meg a túlélésükért a 2018-2022-es időszakra.

Jött a Csepreghy Nándor, odament a nullásliszthez, megtörtént…Nyilvános az OLAF-jelentés. Körbenéz az ember az ellenzéki pártok környékén, hogy na, mégis, ki áll ki a témában okoskodni, lassan két hete olafozunk, ideje tegeződni..

Íme: ATV, a nap híre (jó húsz perc, bírják ki, megérdemli)

 a_nap_hire.jpg

Kezdjük: Gy. Németh Erzsébet, meg a déká..neeee, na neee..Ha hallássérült lennék egy lobotómia után, talán akkor.

Csárdi “Fejeket akarok” Antal..elempé..Ülj le fiam, egyes! Alá. (Majd azért döntsétek el a jobbikkal együtt, hogy tokarevvel tarkón akartok lőni embereket, vagy maradunk a jól bevált lincselésnél, uccu neki Kossuth tér) Na most vegyük őket kettőjüket, egyszerre..

jan
3

Hat évvel az első letartóztatások után, 2016 januárjában elsőfokú ítélt született a BKV-perben Kecskeméten. Sokan, sokféleképpen értelmezték a bíróság nem jogerős döntését. A vörösiszap-perrel egyidőben született döntésre reagálva a csepeli rezsirambótól az OBH elnökéig mindenki megszólalt. Decemberig úgy tűnt, hogy a Szegedi Ítélőtábla fog jogerős döntést hozni jövőre, de az ügyészek máshogy tervezik. Mi várható 2017-ben az egyik legjelentősebb elszámoltatási perben?

tiz-joslat-2014-re.info_.jpg

Ha az ügyészeken múlik, akkor hat embert visszaküldenek első fokra, a többi vádlott meg mehet másodfokra Szegedre súlyosbításért. Bár nem nevezték meg kik lesznek ezek, körülírták Mesterházy Ernő másodrendű, illetve a hatodrendű vádlott Mátay-Horváth Évát, pluszban ugye az eljárás névadóját, Hagyó Miklóst.

nov
30

A Fővárosi Törvényszék úgy látta tehát, hogy az ominózus vallomását, amelyet egyébként “véletlenül” a Magyar Nemzet  már másnap címoldalon hozott, kirekessze a bizonyítékok közül. A Kecskeméti Törvényszék ezt nem tette meg, bármennyien is vallották ezt a bíróságon, bármennyiszer is visszavonták, vagy elnézést kértek miattuk.

Jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. volt vezérigazgatóját a Fővárosi Ítélőtábla a múlt héten. Határozatában Bielek Péter és két vádlott társát hűtlen kezelés vádja, míg a negyedrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vád alól mentette fel.

justicia-romana.jpg

Bielek Péter felmentéséről már blogunk is írt abból az aspektusból, hogy Bielek a BKV-ügyben tanúként - hamis tanúzásra való figyelmeztetés következménye mellett - miről beszélt Kecskeméten. Ott számolt be arról, hogy a hatóság milyen módon próbálta őt presszionálni, hogy jobb belátásra bírni. Hagyóról, Demszkyről, Mesterházy Ernőről, illetve az esetleges politikai megrendelésekről akart hallani a hatóság.

De nézzünk egy másik szemszögből meg Bielek-ügyét, amit ugye az illetékes bíróságon tárgyaltak, nem pedig áthelyezett per volt. Nem Kecskemét, nem Szolnok…

nov
25

Jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. volt vezérigazgatóját a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. A Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában Bielek Péter és két vádlott társát hűtlen kezelés vádja, míg a negyedrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vád alól mentette fel.

bielek-hagyo-e1447100953187.jpg

Kép: Esti Újság

Először is gratulálunk Bielek Péternek!

Másodsorban emlékeztetünk arra, hogy az összes fővárosi közműcég ügyében, amelyben az akkori hírtv--magyar nemzet kombó poltikai érdekből Hagyó-modellről és súlyos bűncselekményekről beszélt, felmentések születtek. Utoljára Bielek Péter estében.

Szerepe a Hagyó-ügyben

A BRFK 2010. április 21-én nyomozást rendelt el hűtlen kezelés bűntett elkövetése gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban.  

A kiemelt beruházások nyerteseit Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója előre kijelölte, és a százmilliós közbeszerzési eljárásokat a kiválasztott cégekre írták ki - állította akkor a tanúvallomásában Bielek Péter, amelyet a Hír Tv szivárogtatott ki 2010 áprilisában.

sze
2

Az Orbán kormány újabb sunyi húzása fenyegeti a bírói függetlenséget. A közigazgatási bíróság létrehozásával a saját számon kérhetőségüket akarják lehetetlenné tenni.

justice-judgmental-justitia-justitia-horizontal-3.jpg

aug
28

A BKV-per tárgyalásán az ügyészek előszeretettel használják a "felesleges" és "túláraztott" jelzőket a százezres szerződések esetében. Minek neveznék akkor azt, hogy a BKK jelenleg 730 millióért telepít olyan segélyhívó oszlopokat, amire valójában nincs szükség.

3408_img_0345_resized.jpg