" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
3

d_tt20171121031_fit_1200x10000.jpg

Orbán Viktor jó barátja, Handó Tünde sorozatosan megsértette a törvényt. Ezt már nem csak mi állítjuk, hanem az Országos Bírósági Hivatal elnökét ellenőrző testület is. 

Az Index írta meg, hogy az Országos Bírói Tanács keddi ülésének legfőbb témája az volt, miként nyilvánítja eredménytelenné a vele nem szimpatizáló bírók és bírósági vezetők pályázatait. Az OBT megállapította, hogy Handó: 

  • indoklás nélkül nyilvánított eredménytelenné egy bírósági vezetői pályázatot,
  • nem az ügyteher csökkentésére, hanem vezetői feladatok ellátására rendelt ki egy törvényszéki vezetőt,
  • 2016-17 között az eredménytelennek nyilvánított vezetői pályázatokat követően nem intézkedett késedelem nélkül a vezetői kinevezésről.
  • nem indokolta meg a személyzeti döntéseit
  • nem volt jele, hogy tájékoztatta volna pályázókat és a véleményező testületeket az álláspályázatokkal kapcsolatos döntéseiről
  • a vezetői pályázatok elbírálása nem átlátható
  • a bírói álláspályázatoknál nem állapítható meg, hogy valósak voltak-e az eredménytelenné nyilvánítás indokai.

Az ügy előzménye, hogy januárban a Handó Tündét beperelő bírót, Vasvári Csabát is az OBT tagjává választották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetőbírója egész konkrétan azért jelentette fel az OBH elnököt, mert az két, általa megnyert pályázatot is jogellenesen érvénytelenné nyilvánított. A bíróság végül Vasvárinak adott igazat, és kimondta, hogy Handó visszaélt hatalmával.

Handó egyébként már korábban is számos kritikát és elmarasztalást kapott: 

Ezek után nem is meglepő, hogy Handó a keddi döntést is megpróbálta előre szabotálni. Az ülés elején bejelentette, hogy szerinte az OBT működésképtelenné vált. (Az elmúlt időszakban 7 OBT tag is lemondott. A New York Times szerint ez összefügg azzal, hogy Orbán a kétharmados többséggel a bíróságokat is az uralma alá hajtaná.) Darák Péter, a Kúria elnöke viszont leoltotta Handót, és lezárta annyival a dolgot, hogy szerinte a testület így is működőképes.

Címkép forrása: Hír TV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása