" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
26

A volt miniszterelnök szerint ez az "elszámoltatási ügy" alatta indult. Nos, megmutatjuk közelebbről, mire is olyan büszke Gyurcsány. A BKV-ügy lefolyása és elért "eredményei" is inkább szégyenkezésre adnának okot.

_nbb8037_focuspoint_926x504.jpg

Érdekes gyöngyszemre akadtunk a Privátszféra műsorában, aminek Gyurcsány Ferenc volt a vendége. A műsorvezető provokatív kérdésére Gyurcsány kikérte magának, hogy nem volt elszámoltatást az ő miniszterelnöksége idején, hiszen akkor indult a nokiás dobozos ügy.  

"A mi időnkben nem volt rendszerszerű lopás. Ott megcsíptük őket. A nokiás dobozos történet mikor került elő? A Fidesz alatt vagy mi alattunk kérem szépen?! Mi alattunk került elő! A mi kormányunk alatt a hozzánk közel állókat nem akartuk és nem is tudtuk volna megvédeni. Ez a normális."

Gyurcsány tehát tulajdonképpen azzal büszkélkedett, hogy ők bizony jól elszámoltatták Hagyóékat. Ez a büszkélkedés azonban már önmagában is furcsa, hiszen 4 évvel ezelőtt a kampányidőszakban még ő is szembement a nokiás dobozról kitalált mesével. 2014-ben Nagy Imre háza előtt tartott beszédében hangoztatta a tőle megszokott vehemenciával, hogy a baloldal azért szenved vereséget 2010-ben, mert nem hitt önmagának: „Elhittétek, hogy Nokia-dobozosok vagytok!”

De lássuk is, miféle elszámoltatásra büszke most Gyurcsány:

  • A BKV-ügy úgy indult, hogy 2010-ben bilincsben vezettek el egy idős hölgyet, Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV nyugdíjas humánpolitikai igazgatóját. Azt a Szalainét, akinek felmentését maga az ügyészség kérte 8 évvel később a BKV-per végén.
  • Már az ügy bírósági szakaszában bocsánatot kért Balogh Zsolt, és bevallotta, hogy csak azért találta ki a pénzzel tömött nokiás dobozról szóló történetet, mert el akarta kerülni a börtönt. Vele együtt az ügy 7 vádlottja és 3 tanúja számolt be arról, hogy törvénytelen módon folyt a nyomozás és kényszervallatásnak vetették alá őket.
  • "Gyurcsány nagy elszámoltatási pere" végére kiderült, hogy nem is létezett a nokiás doboz, szükségesek voltak a 4-es metró szerződései, és Hagyó nem tartott fenn bűnszervezetet. A volt főpolgármester-helyettest, csupán a HÉV utastájékoztatóval kapcsolatos vádpontban marasztalták el. Végül másodfokon még enyhítettek is a büntetésén. Sőt az ügyészség maga is elismerte, hogy hibázott. 

És végül nézzük meg azt is, mi került a mérleg két serpenyőjébe: az egyik oldalon megalázott emberek, tönkretett karrierek és életek, illetve ítéletként néhány év felfüggesztett börtönbüntetés. A másik oldalon pedig kétharmados győzelem a Fidesz számára a 2010-es választásokon.

Gyurcsány a botrány kirobbanásakor, az öszödi beszéd után már valószínűleg tudta, hogy az ő karrierének vége az MSZP-ben. Az "elszámoltatással", és ezzel az MSZP besározásával valószín már akkor arra apellált, hogy majd a DK élén, az Együtt 2014-el karöltve felkapaszkodik a korruptnak bélyegzett szocik romjain, és ők lesznek az új erős baloldal.

Ez azonban mint láthatjuk, 8 év alatt sem sikerült neki. Valószínűleg ezt a frusztráltságát vezeti le abban, hogy ennyi idővel Balogh bocsánatkérése, és három hónappal az ítélet kimondása után Gyurcsány még mindig nokiás dobozozik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása