" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
22

tn4-hagyo_semmit_nem_bizott_a_veletlenre_20100520092844.jpg

Hiába ért véget a BKV-per, hiába vonult vissza Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes a politikától, és hiába állapította meg a bíróság jogerősen, hogy Hagyó valamennyi vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte, a jobboldali sajtó nem zavartatja magát: ismét összemosta Hagyó nevét egy gyanús ügyeiről hírhedt fidesz-közeli vállalkozóval.

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa” címmel hozott le cikket a Magyar Nemzet. A címben Simon Péterre utalnak, akire még 2013-ból ragadt ez a jelző. A lapok akkor Simont titokzatos háttérembernek nevezték, akinek a vállalkozásai összeforrtak Szentendre ügyeivel. Üzletelt Kulcsár Attilával, és saját helyi médiabirodalma van. Nevéhez kötődik a tetemes veszteséggel működő szentendrei Vizes Nyolcas uszoda megépítése is.

A "Fidesz Hagyó Miklósa"

A "Fidesz Hagyó Miklósa" jelző akkor ragadt rá, amikor Simon a felvételét kérte a Fideszbe. Légrádi Tibor, az akkori helyi pártelnök azt mondta a többieknek: "Azt tudjátok, hogy ha most őt felvesszük, a Fidesz Hagyó Miklósát vesszük fel?” 

Simon legalább 445 millió forintos adósságba vitte Szentendre önkormányzatát, pereskedés helyett azonban vezető pozícióba került a városházán. Most pedig az Iparművészeti Múzeum megbízott üzemeltetési és fejlesztési főigazgató-helyettese lett. Mit korábban írták a lapok "az üzleti életből politikai pályára gyúró háttérember érinthetetlen".

Nos, az összehasonlításból csak annyi igaz, hogy Hagyó Miklós is üzletember volt, amikor beszállt a politikába. Azonban a volt főpolgármester-helyettes a legkevésbé sem volt érinthetetlen. 

"Érinthetetlen"?

A BKV-botrány kirobbanásakor Hagyó lemondott a képviselőjelöltségről és a listás helyéről, és ezzel a lépés egyértelművé tette, hogy nincs oka arra, hogy a mentelmi jog mögé bújjon. Együttműködött a rendőrséggel is, védője már a letartóztatás előtt jelezte a BRFK-nak, hogy védence bármikor és bárhol a hatóságok rendelkezésére áll. 

Néhány perccel az új Országgyűlés megalakulása után otthonában őrizetbe vették Hagyót. Bilincsben vezették el, dacára annak, hogy együttműködési szándékát előre írásban is jelezte a hatóságok felé, és a szökés veszélye sem állt fenn. Előzetes letartóztatásba helyezték, majd köszönhetően a Keresztes Imre vezette ügyészségnek, és Szívós Máriának

háromszor is érdemi indoklás nélkül, összesen 9 hónapra

hosszabbították meg fogvatartását.

"Bűnös módon szerzett vagyon"?

A 2010-es választási kampány hajrájában azzal sokkolt a jobbos média, hogy Hagyó Miklós vagyonkimentésbe kezdett, amiért rokonainak ajándékozta politikai pályája kezdete előtt szerzett egyes vagyontárgyait. A hisztéria közepette egy ideig a bíróságok is osztották ezt, és 2011 decemberében zárolták vagyonának egy részét. Az ügyészség szerint indokolt a volt politikusnak és családtagjainak vagyonát zár alá venni, mert felmerül a gyanú, hogy azok „bűnös” módon kerültek birtokába. Ez elég különös, tekintve, hogy sem a nyomozás során, sem pedig a vádemelést követően nem állította soha senki azt, hogy Hagyónak anyagi előnye származott volna a BKV szerződéskötéseiből. 

A bíróság jogerősen megállapította, hogy Hagyó valamennyi

vagyonelemét törvényes, ellenőrizhető módon szerezte,

így a rokonainak ajándékozott ingatlanok és egyéb eszközök zár alá vételét kivétel nélkül megszüntették, egy részének zár alatt tartásának indokolását pedig megváltoztatták.

Mindezen tények tükrében, 5 év után azt gondoljuk, Simon Pétert a lehető legnagyobb félrevezetés a "Fidesz Hagyó Miklósnak" nevezni. Ráadásul ez tulajdonképpen nem is az üzletemberre, hanem Hagyóra nézve sértő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása