" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
12

bilincs1-650x4351.jpg

A Fidesz 2010 óta nem csak szlogent választ magának az aktuális választási kampányához, hanem megbilincselt szocialistát is. Íme a Fidesz lejáratókampányainak áldozatai az elmúlt 8 évből, és a valódi okok, amiért előzetesbe kerültek.

2010 - Hagyó Miklós és a nemlétező nokiás doboz

Abban, hogy 2010-ben a kétharmad kétharmad lett, komoly szerepet játszott a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest lejárató nokiás doboz kampány. Balogh Zsolt Magyar Nemzetben tett nyilatkozata mindenkit megbotránkoztatott, a nokiás doboz pedig a korrupció szimbólumaként került be a köztudatba a 2010-es választások idején. A lejárató kampány hatására a baloldal nem csak elvesztette a választást, de kétharmados többséget szerzett a Fidesznek. Hiába ismerte el később Balogh a bíróság előtt hogy az egészet csak kitalálta, és hiába kért bocsánatot a hamis vallomása miatt, a Fidesz a 2014-es kampányra is elővette a nokiás dobozokat, és nem zavarta őket, hogy még nem született ítélet: Hagyó is szerepelt az egész országot kitapétázó bohócos óriásplakáton, ami bűnözőnek állította be a baloldali politikusokat. Végül a BKV-per tárgyalásán az ügyészség is elismerte, hogy nem létezhetett a BKV-ügyben elhíresült "korrupciós pénzzel tömött nokiás doboz". S bár a bíróság tessék-lássék módon felfüggesztett börtönre ítélte Hagyót, nem találták bűnösnek a nokiás dobozzal kapcsolatos vádpontban.

2014 - Simon Gábor "bűnös százmilliói"

2014-ben az MSZP akkori elnökhelyettese Simon Gábor volt a soros. Ahogy Hagyó esetében is, először a Fidesz kedvenc propagandaújságja a Magyar Nemzet kezdett el arra célozgatni, hogy “Bűnös százmilliók vannak egy szocialistánál”. Később a lap megnevezte, hogy Simon Gáborról van szó, akinek 240 milliója van egy osztrák bankban. A Fidesznek itt is jól jött a letartóztatás, hiszen Mesterházy Attila akkori miniszterelnök-jelölt állandó programja lett a magyarázkodás, hiszen sokan az MSZP pénzét sejtették Simonnál. Az ügyben még folyik az eljárás.

2018 - Czeglédy Csaba vissza az előzetesbe

Czeglédy Csaba szombathelyi képviselőjelöltet több mint 6 milliárdos költségvetési csalással gyanúsítják. Korábban ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta. Elmondása szerint egyébként az előzetesbe kerülése előtt is éppen egy olyan dologba ásta bele magát, amit, ha továbbvisz, kellemetlen lehetett volna több fideszesnek is. Azzal, hogy a kampányidőszak alatt - mentelmi joga ellenére jogsértő módon - visszahelyezték az előzetesbe a Fidesz tulajdonképpen két legyet ütött egy csapásra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása