" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
22

A civil szervezetek elleni durva lejárató kampány közepén Handó Tünde OBH elnök, Orbán Viktor jó barátja szükségét érezte annak, hogy a bírákat is kifaggassa, van-e kapcsolatuk civil szervezetekkel - írta meg a HVG. Többek közt az alábbi kérdéseket tette fel az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a fővárosi bíráknak egy kérdőíven múlt héten:

Handó-Tünde.jpg

  • Tagja-e ön valamilyen civil szervezetnek?”
  • Kockázatosnak gondolja-e, ha a bírósági szervezethez kapcsolódó civil szervezetnek van nem bíróságon dolgozó tagja is?
  • Kockázatosnak gondolja-e, ha egy ilyen szervezet pályázaton támogatást nyer?

     

Nem emlékeztet ez bennünket valamire? Dehogynem. Az nemzeti konzultáció irányított, propaganda “kérdéseire”. Hiszen ezek valójában nem is kérdések, hanem felhívás a bírák részére, hogy ugyan ők is találják már gyanúsnak a civil szervezeteket: Ha esetleg elkerülte volna valamelyikük figyelmét Orbánék hadjárata a civil szervezetek ellen, most itt az ukáz, az OBH segít, és megmondja, mit gondoljanak a bírák. Handótól már eddig sem volt idegen, hogy előírja a bíráknak, mit gondolhatnak.

A kérdőív érdekes módon az után került a bírák elé, hogy a Fidesz új propaganda portálja, az Origó terjedelmes összeesküvés-elmélet jelent meg arról, hogyan hálózza be Soros György civil szervezetek segítségével a bíróságokat.

(A “megvádolt” civil szervezetek egyébként olyan képzésekkel “hálózzák be” a bírákat, aminek tárgya többek közt a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépés, menekültügyi kérdések, gyermekbántalmazás és családon belüli erőszak - csak hogy egy pár példát említsünk. Jó kérdés tehát, hogy milyen korrupciós kockázata lehet annak, ha egy bíró részt vesz egy továbbképzésen, netán tagja egy olyan civil szervezetnek, amely fizetésemelést kér, vagy éppen a gyermekjogok megismertetéséért dolgozik.)

A vicc az egészben az, hogy a kérdőív elvileg azt a célt szolgálja, hogy feltárja a bírák befolyásolására irányuló, a bíróságok normális működését akadályozó cselekményeket.” Teljesen egyértelmű azonban, hogy pont az Orbán-kormány az, ami befolyásolni igyekszik, nyomást akar gyakorolni a bírákra az ilyen jellegű kérdőivekkel. És ez csak egy szomorú folytatása annak, hogy már egy éve bevallották a bírák, hogy nincs független bíróság Magyarországon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása