" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

júl
12

Az MSZP legújabb pártelnökének, Molnár Gyulának átfogó portréja jelent meg nemrég az Átlátszón. A cikkben megemlítették azt is, hogy az akkor még Újbuda polgármestereként tevékenykedő Molnár Gyula a kezdetektől kapcsolatban áll Pető Györggyel, a BKV-ügy kulcsfigurájával.

De mi köti össze az MSZP új elnökét a volt III/II ügynökkel?

Elmondjuk...

xbcgfb.jpg

Pető György és Molnár Gyula

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessége idején Pető György nem csak Tarlósnak, hanem - a szintén Hagyó ellenlábasának számító - Molnár Gyulának is dolgozott. 

Pető a rendszerváltás előtt III/II-es ügynök volt. 2002 és 2006 között MSZP-s óbudai alpolgármesterként a „független” Tarlós mellé állította az óbudai szocialistákat. 2008-2009-ben részt vett egy politikusokból, fővárosi cégvezetőkből álló munkacsoport szervezésében, melynek célja az volt, hogy Tarlóst a főpolgármesteri székbe ültessék.

Ahogyan az Átlátszó is írta, Petőt a III. kerületi MSZP-ből éppen Hagyóék szorították ki. Ez után kezdett dolgozni Molnár Gyulának Újbudán. Molnár 2002-2010-es újbudai polgármestersége idején Pető egy ideig a kabinetfőnökeként tevékenykedett. 

A hírek szerint Molnár Gyula és Pető változó intenzitású kapcsolata a kezdetektől állandó és jelenleg is tart.

Pető aztán 2010 elején már a BRFK-nak kezdett dolgozni. Cégvezető besúgói segítségével a fővárosi közműcégeknél történt visszaélésekkel foglalkozott, és a BKV-s botrány is az ő kezébe került. Ez azért érdekes ugye, mert mint említettük,

Pető korábbi főnökei Hagyó ellenlábasának számítottak. 

Néhányan pont ezért már akkor megjósolták új munkakörének következményét, miszerint „Hagyó veszte lehet volt kémelhárító ellenlábasa”. 

Pető előélete, ilyen formán új megvilágításba helyezi a BKV-ügy nyomozásának bizonyítékait. Petőt segítették informátorai belső értesülésekkel, és ez indíthatta meg az akkori városvezetők elleni lejárató kampányt is. Ekkor kezdődött ugyanis a BKV nyomozás érdemi része Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatójának letartóztatásával, majd a Hagyó és többi kollégája előzetesbe helyezésével. 

Molnár Gyula most húsz éves álmát érte el azzal, hogy megválasztották pártelnöknek. Pető azonban már rég megkapta jutalmát szolgálataiért. 2010 októberében a Fővárosi Biztonsági Iroda (FBI) és a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) élére került. Gúnyosan szólva, Pető lett Budapest „seriffje”.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása