" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
18

A BKV-ügy nyilvánosságra hozott védőbeszéde megmutatja, hogy a szentendrei HÉV utastájékoztatójával kapcsolatos teljesítményigazolásokkal is minden rendben volt. Sőt a videóból az derül ki, hogy az ügyészség követett el súlyos szakmai hibát a nyomozás alatt.
_tub7495_645.jpg

A vád szerint Hagyó Miklós azzal vette rá Balogh Zsoltot évi 15 millió forint kenőpénz átadására, hogy ellehetetlenítéssel fenyegette meg őt a C.C. Soft Kft. szabálytalan teljesítésigazolása miatt. Hagyó védője, dr. Németh Nóra azonban a védőbeszédben bebizonyította, hogy a Szentendrei HÉV utastájékoztatójával kapcsolatos teljesítményigazolásokkal minden rendben volt, hiába állít mást a vádirat.

Továbbá arra a körülményekre is felhívta a figyelmet, hogy az ügy nyomozati szakaszában nem hallgatták ki a C.C.Soft ügyvezetőjét, ami súlyos szakmai hiba az ügyészség részéről.

Védőbeszéd Hagyó Miklós védelmében - A C.C. Soft vádpont

A védőbeszéd legütősebb mondatai:

"A több mint 3 évig tartó bírósági eljárás során a vádemeléshez képest semmilyen olyan új bizonyíték nem merült fel, amely a B.. Zsolt nyomozati vallomása mellett azt támasztaná alá, hogy Hagyó Miklós a vádirat szerint utasította a IV. rendű vádlottat. B.. Zsolt ugyanakkor a nyomozati vallomását nem tartotta fenn, sőt a 2015. március 12. napi tárgyalási vallomásában azt is határozottan kijelentette, hogy Hagyó Miklós őt semmilyen törvénytelenségre nem utasította, és elnézést kért az I. rendű vádlottól."


"Annak ellenére, hogy jelen büntetőeljárásban a BKV és a különböző gazdasági társságok közötti szerződésekre tekintettel a nyomozás során számos társaság vezetőjét meghallgatták, sőt többeket közülük meg is gyanúsítottak, illetve vádlottként is a bíróság elé kerültek, a C.C. Soft Kft. vezetőjét senki, sem a rendőrség, sem a Központi Nyomozó Főügyészség nem kereste meg, és nem nyilatkoztatta a tényállásban foglaltakra.  (...) Miként lehetséges az, hogy miközben a BKV és a C.C. Soft Kft. közötti szerződéshez kapcsolódó magatartás miatt Hagyó Miklós a legszigorúbb kényszerintézkedés hatálya alatt állt, az eljáró hatóságok a tényállás tisztázása érdekében azt az alapvető lépést nem tették meg, hogy a C.C. Soft Kft. ügyvezetőjét kihallgatják?"

A védőbeszédről készült további videófelvételeket megnézhetik a Hagyó-ügy hivatalon dokumentumtárában.

A honlapon megtalálhatják az ügy többi hivatalos anyagát is. Ide értve a peráthelyezés, a strasbourgi döntések, az ÁSZ vizsgálat dokumentumait, a tanúk vallomásait és a nyomozati iratokat. 

Az elsőfokú ítélet január 21-én várható az egykori szocialista főpolgámester-helyettes és társai ügyében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása