" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
2

Logózott strandlabdákkal, tollakkal, legyezőkkel reklámozta magát a Birosag.hu azok után, hogy vádirat ítéli el a “monopolhelyzetben lévő” szolgáltatások marketing tevékenységét.

10577069_490965767714219_2450621311740226584_n.jpg

 

A Szigeten tavaly a BIROSAG.HU sátornál a fiatalok BIROSAG.HU-s napszemüvegekkel, BIROSAG.HU-s pólóban feszítve népszerűsítették az OBH-t, a Kúriát és a törvényszékeket is magába foglaló honlapot. 

1554490_494680397342756_1223211942691059267_n.jpg

A gond ezzel csak az, hogy a BKV-per vádirata szerint ezzel bűnt követtek el. Olvassák csak el figyelmesen a szöveget, és helyettesítsék be a megfelelő helyekre a monopol helyzetben lévő Bíróságot:

"A BKV Zrt. a budapesti közösségi közlekedés bíróság a bíráskodás területén monopolhelyzetben lévő vállalat, melynek szolgáltatásai a célközönség előtt ismertek, a fővárosi közösségi közlekedés használói bírósághoz fordulók számára a szolgáltatások igénybevétele terén választási lehetőségük nincs, a BKV Zrt.  bíróság versenytárssal nem rendelkezik. Erre figyelemmel a társaság általában vett népszerűsítése, szolgáltatásainak propagálása a társaságnak érdemi hasznot nem hajtott, az erre a célra fordított kiadások teljesen szükségtelenek voltak."

Ugyanez igaz egyébként a BKK-ra. A tömegközlekedési vállalat ma is ugyanúgy költ marketingre, ingyen osztogatott logós ajándéktárgyakra, akárcsak előde. Azzal a különbséggel, hogy őket ezért nem jelentette fel senki.

bkk.JPG

A vádiratból tehát egyértelműen kiderül, hogy ha a "monopol helyzetben lévő" BKV bűnt követett el, amikor közpénzből rendelt ajándéktárgyakat osztogatott, akkor ugyanilyen alapon bűnt követett el a BKK és a Bíróság.hu alá tartozó OBH, Kúria és az összes törvényszék is.

Azaz mégsem. Ugyanis ha közelebbről megnézzük, ténylegesen csak a bíróság van monopol helyzetben. Hiszen ha peres ügyünk van, ezeket az állami szervezeteket nem kerülhetjük ki. Ugyanakkor, ha közlekedni akarunk Budapesten, akkor nem kötelező igénybe vennünk a BKV-t. Alternatívaként ott vannak a MÁV és a Volán fővároson belüli járatai, sőt autóba és bringára is ülhetünk.

Természetesen nem az a célunk, hogy mi is pereskedni kezdjünk. Csak szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen banális vádiratok és igazságtalan vádak születhetnek akkor, ha az ügyészség nem von be szakértőket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása