" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
10

Újabb tanú, N. Gábor meghallgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása csütörtökön Kecskeméten. A jelenleg is a közlekedési vállalatnál vezető beosztásban dolgozó tanú fontos megállapításokat tett a C.C Soft Kft.-vel kapcsolatos vádpontok tisztázásában. Szerinte Hagyó nem gyakorolt semmilyen befolyást Balogh Zsoltra az ügyben.

Csepeli_HEV_Lagymanyosi_hid_baleset_helyszine_1.jpg

A településmérnök végzettségű tanú 2004-óta dolgozik a közlekedési vállalatnál, projektmenedzseri munkakörben került oda. 2007 augusztusáig a villamos-projekt szervezetben tevékenykedett, majd a beruházási szakterületre kerül át. Novemberben vette át a beruházási főosztály vezetőjét, Balogh Zsoltot - későbbi vezérigazgatót - követve a pozícióban. A tanú jelenleg beruházási és műszaki fejlesztési főosztályvezető a BKV Zrt-nél. Ő egyike volt azoknak a vezető beosztású munkatársaknak, akik aláírták a a C.C Soft Kft. mindkét teljesítési igazolását. Hat év után most hallgatták meg először az ügyben.
 

Kiemelte: akkoriban a beruházási főosztály egy újonnan kialakított szervezet volt, csak néhány fő dolgozott a mintegy száz projekt felügyeletén. A C.C. Soft szerződése kapcsán elmondta, hogy amikor a beruházási osztályhoz került, ez már egy futó projekt volt, operatívan nem működött közre a szerződés végrehajtatásában, hiszen ennek a projektnek volt gazdája, voltak felelősei. Elmondta, az utastájékoztató rendszer kiépítéséhez nem volt mintaként olyan bázisprojekt, amely már egy kialakított ügymenetet tett volna követhetővé.

Ilyen műszaki tartalmú rendszer, tehát dinamikus adatállománnyal működő, real-time adatokat szolgáltató utastájékoztatás - összetettsége okán - még nem készült előtte a BKV-nál. Arról volt tudomása, hogy határidőket befolyásoló műszaki nehézségek felmerültek a projekt végrehajtása során. Elsősorban az adatkapcsolat kialakításának nehézségeire, illetve a kijelzők problémájára emlékezett. Erről kapott is tájékoztatást beosztottjaitól. Az adatkapcsolat kialakítására vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: a biztosító-berendezéseket kiépítő Thales cég együttműködési készsége nem minősíthető kimondottan konstruktívnak. Problémának tartja, hogy az eredeti műszaki kiírásban a biztosító berendezésből kinyert adatok minőségére vonatkozó követelményeket a BKV nem definiálta.

Amikor az ügy kapcsán sokszor emlegetett LCD tévékről kérdezték kifejtette: a BKV értékesítési szakterülete fogalmazott meg olyan igényt, hogy ne csak forgalmi adatokkal tudjon szolgálni a rendszer, hanem a kijelzőket marketing célokra is fel lehessen használni. Ezért kellettek a színes LCD tévék, nem pedig egyszerű LCD kijelzők. A vállalkozó C.C. Soft pedig a jótállási idő meghosszabbításával kompenzálta a várható üzemóra csökkenést. Az eredeti szerződés módosításáról megjegyezte: több szakterület összehangolt tevékenységét igényelte, a beszerzési osztály állította össze, majd azt Antal Attila vezérigazgató hagyta jóvá.

Hozzátette: nincs különös abban, hogy ha egy vállalkozónak sok technikai eszközt kell beszerezni, akkor a megrendelő részszámlázási lehetőséget biztosít a vállalkozó felé. A tanú kérdésre megerősítette, hogy volt belső nyomás a projekt kapcsán a vezetők irányából, de ez a határidők szigorú betartatására vonatkozott. A tanú megerősített azt, hogy tudomása szerint Hagyó Miklós első rendű vádlott semmilyen befolyást nem gyakorolt Balogh Zsoltra a C.C. Soft Kft. tevékenységével, szerződésével kapcsolatban.

forrás: Népszava online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.