" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jún
18

Az ügyészség nem nyomoz tovább Hagyó Miklós ellen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2010 decemberében tett feljelentése alapján. A hagyomiklos.com-on nyilvánosságra hozott, a Fővárosi Főügyészség által a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes védőjének címzett levél szerint a rendőrség a nyomozást már 2012 nyarán megszüntette - ezt a határozatot pedig azóta sem változtatták meg vagy helyezték hatályon kívül.


Névtelen_4.jpghttp://hagyomiklos.com/files/8_asz.pdf

Az ügy háttere, hogy 2010 júniusában, röviddel Hagyónak - a jelenleg már a Kecskeméti Törvényszék előtt folyó büntetőeljárásban való - meggyanúsítása után az ÁSZ átfogó ellenőrzést tartott a Fővárosi Önkormányzatnál.

Ennek során vizsgálták az önkormányzatnál munkavállalói állományban nem lévő személyekkel kötött megbízási szerződéseket, és a nekik kifizetett megbízási díjakat is. A vizsgálat lezárultát követően, az ÁSZ feljelentést tett - mások mellett - Hagyó Miklós ellen két szerződés miatt, továbbá a rendőrség figyelmébe ajánlott egy harmadik megbízást is, amelyet gyanúsnak talált. A feljelentés alapján Hagyó Miklóst 2011. augusztus 24-én mindhárom szerződéssel kapcsolatban meggyanúsították, ám a vizsgálat nem állapított meg bűncselekményt.

j.jpg

A BKV-ügy jogi állása ezzel jelenleg 4-0 a vádlottak javára. Ismert, Hagyót a Fővárosi Törvényszék egy kapcsolódó ügyben már jogerősen felmentette. A kecskeméti BKV-perhez kapcsolódóan pedig kiderült, hogy Hagyó vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte, így azok zár alá vételét megszüntették. Emellett Hagyó Strasbourgban is pert nyert idén áprilisban. Az ítélet kimondta, hogy a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének több cikkelyét is, így a szabadsághoz és biztonsághoz való jog biztosítását, az embertelen bánásmód tilalmát, illetve a családi élethez való jogot, amikor Hagyót letartóztatták.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása