" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
10

Az elmúlt időszakban négy esetben is elveszítette tanúját az egyre ingatagabb lábakon álló vád a BKV-perben. Két tanú orvosi igazolással mentette ki magát a héten. Egyikük stresszes, és "ágynyugalomra" van szüksége az orvosi igazolás szerint.

Egy másik idézett, a 25-ös számú tanú, aki a BKK-t vezető Vitézy Dávid munkatársaként ismert, nem jelent meg, és nem is mentette ki magát, így rá rendbírságot szabtak ki. A vád negyedik hiányzó tanúja ellen pedig körözést adtak ki, mert őt régóta nem éri el a törvényszék.

alfa_3.jpgalfahir.hu

Tanúként hallgatták meg viszont Török Gábor politológust a per mai tárgyalásán. A vád szerint Török cége, a Vision Consulting Kft. szolgáltatására "a BKV Zrt.-nek a működéséhez szüksége nem volt, az semmilyen hasznot nem jelentett". A beérkező e-maileket a BKV vezetői az ügyészség szerint meg sem tekintették. A közlekedési cég 4,3 millió forintot fizetett a szolgáltatásért.

Az ügyészség Törökhöz intézett kérdéseivel azt próbálta igazolni, hogy a munka hasznavehetetlen volt. A politológus szerint azonban minden cégvezetőnek szüksége van rá, hogy átfogó képet kapjon az ország politikai helyzetéről. Kijelentette, sosem dolgoztak olyan cégnek, amelyik nem veszi hasznát az ilyen elemzésnek.

NÉPSZAVA-információ /

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása