" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

feb
26

Egy vallomást visszatartott, egyet pedig megváltoztatott az ügyészség a BKV-per iratai közül - derült ki a Hagyó-per keddi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken. A vád a tárgyaláson - a védelem és a bíróság korábbi felhívására - becsatolt két, korábban visszatartott jegyzőkönyvet. A jegyzőkönyvek Hagyó egykori sajtósának, a nyomozati vallomásait tartalmazzák 2010. február harmadik és kilencedik napjáról.

A két jegyzőkönyv körül több anomáliára hívták fel a figyelmet a védők és a vádlottak. A védelem számára rendelkezésre álló iratokból kiderült, hogy az ügyészség által most benyújtott, eredetinek nevezett jegyzőkönyv tartalma nem egyezik annak állítólagos fénymásolatával.

A 2010. február 9-én kelt jegyzőkönyv esetében pedig az ügyészség egyszerűen visszatartotta a dokumentumot. Most, a védelem kérésére átadták a bíróságnak, de az iratismertetéskor a nyomozás anyagából "kihagyták". Kádár András, Hagyó védője szerint a dokumentumok körüli érdekességekből "több következtetés is levonható", és ezt később meg is fogják tenni.

Hagyó Miklós azt is furcsállta, hogy bár 2010. május 20-tól utalta a Legfőbb Ügyészség az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe, a KNYF már korábban, február 3-án is foganatosított nyomozati cselekményt. Hagyó véleménye szerint meglepő, hogy az ügyészségnek aznap jut eszébe beszállni az ügybe, és - Hagyó egykori sajtósának állítása szerint - terhelő vallomást kérni nyomásgyakorlással, amelyik napon a rendőrök már kihallgatták a sajtóst, aki nem volt hajlandó alaptalanul vádolni másokat. Hagyó szerint a jegyzőkönyvek körüli ellentmondások felvetik a közokirat hamisítás gyanúját, "ezt pedig a Büntető Törvénykönyv szigorúan büntetni rendeli".

35317.jpg(Forrás: helyitema.hu)


A keddi tárgyaláson sor került az első tanúkihallgatásra is. Az idézett tanú Bolla Tibor, a BKV jelenlegi vezérigazgatója válaszolt. A közlekedési cég vezérét órákon át bombázták kérdéseikkel az ügyészek és a védők. Bolla minden kérdésben igazolta és alátámasztotta elődei, a jelenlegi vádlottak védekezését.

Ügyészi kérdésekre válaszolva Bolla elmondta, hogy a szerződések megkötése a mai napig gyakran bizalmi alapon történik, és tőle is gyakran kérnek szívességet ajánlások formájában. Ezeket vallomása szerint elődjéhez, Antal Attilához hasonlóan kezeli, tájékoztatja az adott szakmai területek vezetőit. Védői kérdésre beszámolt róla, hogy személy szerint nem ellenőriz minden megkötött szerződést, erre - Antal Attilához hasonlóan - lehetősége sem lenne.

Bolla válaszaival sorra cáfolta a vádirat - a vádlottak szerint is szakmaiatlan - állításait. Megerősítette, hogy ma is rendez gyereknapot és egyéb marketing-rendezvényeket a BKV, költ kommunikációra, és - az ügyészség állításával ellentétben - nincs a cég monopolhelyzetben a budapesti közösségi közlekedés területén. Bár Hagyóékat megvádolták több rendezvény megszervezése miatt - fényvillamos, Mikulás, ajándéktárgyak gyártása, stb. - ezek Bolla szerint mai napig a cég működésének részét képezik.


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása