" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
12

Mikulásjelmezekről, zsírkrétákról és csokoládéról kérdezte az ügyészség a BKV egykori alvállalkozó-vádlottját a Hagyó-per tegnapi tárgyalásán.

M. László újságíró, 12. rendű vádlott - akit az ügyészség bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel vádol, az általa vezetett bt.-vel kötött BKV-s szerződések miatt - tagadta bűnösségét. A vádhatóság szerint a cég által szervezett gyermeknapi programok, a BKV Mikulás és a közlekedésbiztonsági kampány felesleges volt, és a szerződések megkötésére a BKV-t H. Éva 6. rendű vádlott utasította, aki akkoriban párkapcsolatban élt a férfival, jelenlegi férjével. M. László elmondta, felesége tanácsadóként dolgozott a 4-es metró projektjén, utasításra sem joga, sem lehetősége nem volt. Egyébként pedig az egyes rendezvényeket hasznosnak és sikeresnek ítélte.

622127.jpg(Fotó forrása: http://www.minitoys.hu)

A tárgyaláson a vádlottak és védőik között általános derültséget váltottak ki az ügyészség kérdései a többi között a Mikulás-jelmezekről. A tárgyaláson az ügyész most először reagált azokra a vádhatósági munkát kifogásoló észrevételekre, amelyek szerint politikai alapon szelektáltak a vádlottak kiválogatásánál. Az ügyész szerint ez nem igaz, ők azokat vádolták meg, akikre terhelő vallomások hangzottak el a nyomozás során. Ez a válasz - figyelembe véve, hogy például az állítólagos kenőpénzek "forrásait" még csak ki sem hallgatták - nagy felzúdulást keltett a vádlottak és védőik között.

Népszava-információ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása