" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
5

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatójának idézésére tett indítványt a BKV-per tárgyalásán Lelovics Ottó, a büntetőeljárás fő vádlottjának, Hagyó Miklósnak a korábbi sajtósa. A mai tárgyaláson egy vádlott elsírta magát, egy másik szerint pedig az ügyészség a Fidesz kampányán dolgozott. A volt főpolgármester-helyettes Hagyó ezúttal tenyérjósokhoz hasonlította az ügyészeket.

A BKV egykori kommunikációs osztályvezetőjének vallomástételével folytatódott a Hagyó-per tárgyalása kedden a Kecskeméti Törvényszéken. A szükségtelennek vélt szerződések megkötésével és valótlan teljesítések igazolásával vádolt Vitéz Ágnes minden vádpontban tagadta bűnösségét, fenntartotta nyomozati vallomásait, és részletesen cáfolta a vádirat - véleménye szerint szakmaiatlan - állításait. Vallomástételét tíz perccel a kezdés után megszakította, sírva fakadt, így szünetet rendeltek el. A szünet után könnyeivel küszködve elmondta, méltatlannak érzi az egész eljárást, vallomását képtelen elmondani, így azt végül Hadnagy Ibolya bírónő olvasta fel.

Vitéz Ágnes vallomásában úgy fogalmazott, büszke az általa a BKV-nál végzett munkára. Kommunikációs vezetőként és a nemzetközi kapcsolatok terén végzett munkáját hosszan mutatta be. Elmondta, neki nem volt joga egyedül szerződéseket kötni, több, a vád tárgyát képező kontraktus esetében csak második helyen írt alá, és furcsállja, hogy az első helyen aláíró személyeket nem vonták eljárás alá. Ugyanakkor megjegyezte, ez így is van rendjén, mert sem ő, sem mások nem követtek el bűncselekményt.

Vallomásában Vitéz azt kívánta igazolni, hogy az ügyészség politikai koncepció alapján válogatta ki a vádlottakat. Elmondta, hogy a BKV minden évben készít naptárakat a dolgozóinak, ám az csak 2009-ben számított bűncselekménynek. Értetlenkedett amiatt is, miként lehet szükségtelen egy olyan honlap elkészítése, amelyet az év honlapjának választottak, és miként lehetett szükségtelen a Combino-reklámfilm, amely neves nemzetközi versenyen nyert első helyezést, jó hírét vívén a világba Magyarországnak és a BKV-nak.

"A marketing nem csak szükséges volt, de kötelező" - utalt Vitéz a tulajdonosi elvárásokra, majd bemutatta az ő idejében készült, azóta is utánrendelt BKV-s ajándéktárgyakat. Beszélt arról is, hogy sok esetben visszaküldött számlákat, ha azok összegét magasnak ítélte, és minden teljesítést ellenőrzött, amit leigazolt. Mindig arra törekedett, hogy a legjobb áron, a legjobb szolgáltatást kapja alvállalkozóitól a BKV.

A vallomásra tett észrevételében Hagyó Miklós elmondta, nemzetközileg elismert szakemberek bizonyítékokkal alátámasztott vallomásai állnak szemben a vádirat szakmaiatlan "tenyérjóslásával". Lelovics Ottó pedig indítványt tett Vitézy Dávid BKK-vezér megidézésére, emlékeztetve, hogy a BKK a múlt héten közpénzből vendégelte meg dolgozóit. Regőczi Miklós, egykori BKV-s vezérigazgató-helyettes szomorúnak nevezte, hogy a hatóságok részt vettek a Fidesz kampányában, hiszen 2010-es kampányhajrában több BKV-vezetőt meggyanúsítottak, majd "egy évig hozzájuk sem szóltak".


Népszava-információ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása