" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
25

Hagyó strandlabdával és lufikkal érkezett a BKV-per eddigi legizgalmasabb tárgyalására, hogy bizonyítsa: a közösségi közlekedés marketingjére Vitézyék is költenek. A hangulatot azonban ez sem dobta fel: az ex-politikus keményen nekiment az ügyészségnek, amelynek képviselőit a bíróság is arra utasította, adják át a védelem elől visszatartott nyomozati iratokat.

Hagyó Miklós a BKV-per csütörtöki tárgyalásán részletes észrevételeket tett a „nokiás” Balogh Zsolt őt terhelő, azóta egyébként már visszavont vallomásaira. Az észrevételezést, amely során Hagyó tételesen, tények és okiratok ismertetésén keresztül bizonyította ártatlanságát, több, az ügyészség számára kínos pillanat kísérte.

Kiderült például, hogy a CCSoft-féle, a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerével kapcsolatos vádat érintő bizonyos dokumentumokat a nem adtak át a védelemnek. Ezek pótlására Hadnagy Ibolya bírónő haladéktalanul felszólította az ügyészséget. Később Hagyó azt is megkérdezte a bíróságtól, hogy a CCSoft ill. a Synergon Nyrt. vezetőinek, azaz az állítólagos korrupciós pénzek forrásainak a vallomásait miért nem találja az iratanyagban. A bírónő elmondta, hogy ilyen kihallgatási jegyzőkönyvek nincsenek, azaz a hatóságok ezeket a személyeket meg sem hallgatták.

Hagyó a CCSoft-vád alapját képező, Balogh Zsolt-féle vallomássokkal kapcsolatban arra is rámutatott, hogy Balogh Zsolt valótlanul „vallotta be” egy teljesítési igazolás aláírását, azt ugyanis a BKV egy másik vezetője, Nemecz Gábor írta alá. Az aláírt dokumentumot Hagyó átadta a bíróságnak. „Az a tény, hogy Balogh Zsolt ennek az aláírását is a sajátjaként ismerte el, olyan mozzanata az eljárásnak, amely igazolja a saját nyomozati vallomásával összefüggésben tett tárgyalási vallomását, a nyomozati vallomása tartalmának tényleges motivációját illetően.” – mondta Hagyó, utalva Balogh azon tárgyaláson tett kijelentésére, hogy nyomozati vallomásait azért tette, hogy elkerülje a börtönt, és azok állításait azóta vissza is vonta.

Hagyó szintén tagadta, hogy a Synergon Nyrt. szerződésének megkötésére bárkit utasított, ill. hogy abból pénzt kapott vissza. Hosszasan sorolta Balogh iratellenes és egymásnak ellentmondó állításait, miközben többször emlékeztette a bíróságot, hogy Balogh – állítása szerint – fenyegetés hatására vallott. „Mi az oka annak, hogy a vádhatóság úgy terhel a kétszer 15 millió forint átvételével, hogy közben azt a személyt, akitől (...) jegyzőkönyvek szerint a pénz származik, vagyis a Synergon Nyrt. ügyvezetőjét, soha, semmilyen minőségben sem a nyomozó hatóság, sem az ügyészség nem hallgatta meg. Nem hallgatták meg sem előzetes letartóztatásom elrendelésig, 2010. május 14. napjáig, (…) sem pedig a vádemelésig.” – fordult emelt hangon Hagyó Győri György ügyészhez, mire a bírónő rendre intette a láthatóan megindult ex-politikust. Hagyó azt is a nyomozók szemére vetette, hogy rendőri jelentésekből kiderül, annak tudatában vádolták meg a Synergon-szerződéssel, hogy tudták, Balogh állításai nem felelnek meg a valóságnak, a pénz útja törvényes, lekövethető, és nem vezet magánzsebbe.

Hagyó a továbbiakban részletesen és okiratokkal tűzdelve cáfolta a többi vádpontban foglaltakat és Balogh állításait, például az AAM Zrt. szerződése ügyében, és azt, hogy bárkit is feketén foglalkoztatott volna a városházán. Ezt egyébként egy ÁSZ vizsgálat eredménye is cáfolta.

DSC_0039.JPG

A meghallgatás végén Hagyó a táskájából különböző ajándéktárgyakat húzott elő a BKK logójával, hogy bizonyítsa, a BKV ma is költ marketingre. Elmondása szerint a tárgyakat egy kisgyerektől kapta, aki ingyen jutott az ajándékokhoz a BKK által támogatott PR-eseményen, a 2012-es Mobilitási Héten, egy hajókiránduláson. Hagyó emlékeztetett rá, hogy az ügyészség a vádiratban szükségtelennek nevezte a közösségi közlekedés népszerűsítésére, gyermeknapi programokra költött forintokat. Hagyó egyebek mellett átadott a bíróságnak néhány lufit, egy strandlabdát, egy szemüvegtörlő-kendőt, pólót, bögrét, és egyéb, a Vitézy vezette BKK logójával ellátott, közpénzből megrendelt, ingyen osztogatott tárgyakat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása