" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
2

Antal Attila nyomozati szakban tett vallomásainak ismertetésével folytatódott kedden a BKV-per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. Ezeket a vallomásokat vonta vissza Antal korábban arra hivatkozva, hogy azokat a nyomozók fenyegetésének a hatására tette. Ezekben a vallomásokban Antal folyamatosan Hagyót, Mesterházy Ernőt és más vádlottakat „mártott be”, azt állítva, hogy különböző, részben szükségtelen BKV-s szerződések megkötésére utasították őt.

Antal Attila a tárgyaláson – bár kétnapos vallomástétele igen kimerítő volt – most sem válaszolt kérdésekre, de észrevétel formájában jelezte, hogy továbbra is fenntartja: a nyomozati vallomásait fenyegetésre, a nyomozók nyomásgyakorlásának hatására tette.

Az okokra emlékeztetve utalt rá, hogy első vallomásával, amelyben igazat mondott, a hatóság nem volt elégedett, így – háromnapos őrizete alatt – új, terhelő vallomásokat tett. Ezzel elérte, hogy a nyomozók ne előzetes letartóztatásra tegyenek indítványt a vizsgálati fogság 72 órája után.

A körülmények ellenére az ügyészséget képviselő Kutron Katalin kérte, hogy ismertessék Antal visszavont vallomásait, így azok a peranyag részévé váltak, Hagyó pedig reagált a bennük foglaltakra. Elöljáróban felhívta rá a figyelmet, hogy – bár védője az ellentmondások tisztázása végett indítványozta – a hatóság nem szembesítette őt a nyomozás során Antal Attilával, ami előtt értetlenül áll.

Hagyó elmondta, hogy ő azt az Antal Attilát ismerte meg annak idején, aki őrizetbe vétele előtt, őszintén vallott, és aki itt, a törvényszék előtt őszintén beszélt, nem pedig azt, aki fenyegetés hatására iratellenes dolgokat állított. Hagyó azt is furcsállta, hogy az ügyészség úgy titulálta szükségtelennek az AAM Zrt. 50 milliós szerződését, hogy szakértőt arról nem kérdeztek meg, a szerződés tárgyát képező szerződést pedig nem is tették a nyomozati anyag részévé. Ebben a vádpontban egyébként Hagyó ellen csak Antal visszavont vallomása szólt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.