" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
25
Antal Attila, volt vezérigazgató meghallgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. Vallomása elején Antal elismerte a fénymásolók ellenőrzésével kapcsolatos vádban való bűnösségét, majd hosszan beszélt a BKV-nál betöltött szerepéről.
 

Mesterházy Ernő után Antal is arról számolt be, hogy kihallgatása során a nyomozók megfenyegették: amennyiben nem tesz terhelő vallomást "Hagyóékra és Mesterházyékra", akkor hosszú előzetes letartóztatásra számíthat, és "hetente fogják újabb szerződésekkel meggyanúsítani". 

Antal elmondása szerint a fenyegetés hatására nyomozati vallomásaiban olyan állításokat fogalmazott meg, amelyekkel egykori kollégáinak nehézségeket okozott, ami miatt elnézést kért tőlük. Kérte a bíróságot, hogy mostani vallomását vegyék figyelembe. Korábbi vallomásairól Antal elmondta, hogy azokat a kihallgatást végző nyomozók "bekezdésenként egyeztették az ügyészséggel", ő pedig "meg akart felelni az elvárásoknak", hogy kiengedjék, és gondoskodni tudjon a családjáról.

Vallomásában Antal Attila hosszan bírálta az ügyészség szakmaiatlan megállapításait, és a maffiavádra reagálva elmondta, a "BKV nem bűnszervezet, ilyenben ő nem vett részt, ilyen szervezet létezéséről nem volt tudomása."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.