" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

feb
25

16923938_1345434172193431_1903619459_n.jpg

"Új tagokkal újra összeállt a Metro együttes"

- hirdeti humorosan a szocikat lejárató újabb politikai mém az OLAF-jelentés kapcsán. Úgy tűnik az Orbán szímpatizáns trollok most sem akarták kihagyni a jóból Hagyó Miklóst, annak ellenére hogy a volt főpolgármester-helyettesnek tulajdonképp semmi köze az OLAF-jelentéshez.

Az OLAF-jelentés kapóra jött a Fidesznek ahhoz, hogy a 2018-as választások előtt újra besározza az előző, szocialista városvezetést. Annak ellenére, hogy Hagyó 6 éve visszavonult a politikától, ez alkalommal már nem kettő, hanem három ex-miniszterelnök társaságában szerepel a képen. Ha azonban közelebbről megnézzük, miről is van szó, rájöhetünk, hogy ismét csak a sárdobálás és a politikai lejáratás a cél:

A BKV-ügy nyomozati szakaszában Antal Attila volt BKV-vezérigazgató terhelő állításokat fogalmazott meg Hagyóra a 4-es metró kapcsán. Erről a vallomásról később a bíróság előtt kiderült, hogy nem volt igaz. Antal ugyanis a tárgyaláson bevallotta, hogy nyomozás során a rendőrség elvárásai alapján készültek vallomásai. Ráadásul annak idején már indult nyomozás azzal kapcsolatban, hogy vesztegetett-e a Swietelsky. A hatóságok azonban már ekkor sem találtak semmi szabálytalanságot, így 2012 nyarán le is zárták a nyomozás.

A tény tehát az, hogy van egy hamis tartalmú, visszavont vallomás, és egy nyomozás amit már lezártak az esettel kapcsolatban. A lejárató vicces kép ennek ellenére vírusként terjed a neten, ahogy annak idején a választások előtt a nokiás dobozozás és a CÖF-ös bohócos plakát is:

  • 2010 - megszületik a nokiás doboz legendája

A 2010-es választások idején a nokiás doboz a korrupció szimbólumaként került be a köztudatba, és hozzásegítette a Fideszt a kétharmados győzelemhez. Ám hiába derült ki, hogy nem létezett semmiféle pénzzel tömött nokiás doboz, Orbánék 2014-ben is kampánytémát csináltak belőle.

  • 2014 - újra kampánytéma a nokiás doboz

Bár a BKV-ügy első fokú ítéletének kihirdetése nem esett kampányidőszakba, ám nem zavartatták magukat, amiért még nem született számukra kedvező ítélet. 2014-ben Hagyótújra  a korrupció példájaként emlegetve használták a kampányban, és a két egykori miniszterelnök és a szocialista párt akkori miniszterelnök-jelöltje mellett ő is szerepelt azon a bohócos bohócos plakáton, amelyen bűnözőnek állította be a baloldali politikusokat és őt.

cof1.jpg

Most pedig megpróbálják a harmadik bőrt is lehúzni Hagyóról, akinek nevét az évek alatt tudatosan összemosták a korrupció fogalmával - alaptalanul. Készülnek 2018-ra, nincs kérdés.  Nyilván addig talán valamelyik írni-olvasni tudó fideszes kampányguru csak rájön, hogy Hagyóval eladni a korrupciót, főleg a szocialista pártét már nem lehet. Ennek ellenére nekifutnak, ők már csak ilyenek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása