" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

júl
18

A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja kitálalt arról, hogy a nyomozás során irányítottan folyt a kihallgatás - akárcsak a BKV-ügy esetében. Hiába vallott ugyanis Rogán Antalra, a hatóság embere csak kinevette, és jegyzőkönyvbe se vették a fideszes politikusra tett terhelő állításokat.

2015-09-30-rogan-antal-szeles-vigyorral.jpg

Vizoviczki-ügy vádlottjával készült interjút ITT nézheti meg.

Vizoviczki bizalmasa számára kiderült, hogy a nyomozás célja nem az igazság felderítése volt. A 10 hónapos házi őrizet alatt végig azt várták tőle, hogy Vizoviczki Lászlóra valljon. A vádlott azonban nem volt hajlandó olyasmit mondani, amit Vizoviczki nem követett el, illetve amiről ő nem tudott.

A módszer ismerős lehet azok számára, aki ismeri a BKV-ügy nyomozását. A kényszervallatások során Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre is ugyanígy kértek terhelő vallomást a vádlottaktól és tanúktól. Azokat a vádlottakat pedig megfenyegették, és előzetesben tartották, akik nem voltak hajlandóak a nyomozók elvárásának megfelelő valótlan tartalmú vallomást tenni.

A Vizoviczki-ügy vádlottja ráadásul a kihallgatásokon végig úgy érezte, hogy a hatóság emberei bizonyos politikusokat védeni akarnak. A Központi Nyomozó Főügyészségen zajló kihallgatásán 2013-ban a vádlott ugyanis hiába kérdezte az őt kihallgató ügyésztől, hogy Rogán Antal mikor lesz gyanúsított, az ügyész csak kinevette őt.

"Megkérdeztem több kihallgatáson is, hogy mikor lesz Rogán Antal a vádlottak padján, ... miért csak minket tartóztatnak le? Amikor Rogán Antalról volt szó, akkor mindig nagy nevetés volt."

A vádlott a kihallgatáson elmondta azt is, hogy Rogán Antal kenőpénzt kapott. Ez az állítása azonban nem került bele a jegyzőkönyvbe.

A BKV-ügy nyomozása során pont ennek ellenkezője történt. Ott olyan állítások is belekerültek a jegyzőkönyvbe, amik el sem hangzottak a kihallgatásokon. Több olyan eset is kiderült, hogy a nyomozók diktáltak, és az általuk előre megfogalmazott állításokat írattak alá a megfélemlített vádlottakkal, mintha az a saját vallomásuk lenne.

A vádlott szerint ügyészként Kovacsics Gábor kötelessége lett volna, hogy az elhangzottak alapján feljelentést tegyen Rogán ellen, ám az ügyész tulajdonképpen átsiklott a fideszes politikussal kapcsolatos állításokon.

A BKV-ügy kapcsán már világossá vált, hogy a hatóság emberei úgy táncolnak, ahogyan a Fidesz fütyül. Az ügyészek összefogva az elfogult nyomozókkal és bírákkal Orbán politikai érdekeinek megfelelően intézkednek: alaptalanul vádolnak meg politikusokat, vagy ha az érdek úgy kívánja, megvédik őket. Ez történt a Vizoviczki-ügyben is, amely nyomozása szintén jól példázza a magyar igazságszolgáltatás "függetlenségét".

Az sem véletlen, hogy Vizoviczkit óvadék ellenében kiengedték az előzetesből. Az ügy vádlottja szerint ugyanis

"Rogán Antal pontosan tudja, hogy ha Vizoviczki László tesz rá vallomást, akkor normális országban befellegzett neki." 

Hát igen, egy normális országban... 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása