" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

júl
15

Simicska pénze nem kell, de ami a fejében van, az igen – mondta Molnár Gyula a Mandinernek adott interjúban Simicska Lajosra utalva..A felütés nyilván nem véletlen, a napokban adott hírt a Népszabadság arról, hogy a nemzet első Lajosa nem lát fantáziát senkiben a baloldalon, így maradt a Jobbik számára, mint a revans eszköze első Viktorral szemben..

12029_370.jpg

Annyira hiányzik nekem, hogy a szocialista párt jövőben követendő stratégiájáról, vagy magáról az új pártelnökről írjak, mint üveges tóthnak a hanyatt esés.. Nem is teszem. Abba se megyek bele, hogy Hunvald György újra a hétker pártelnöke lett. Cibálta az igazságszolgáltatás rendesen, a hatalom mindent megtett, hogy az egykori polgármestert meghurcolja, eddig nem sikerült, mennek hát egy újabb kört. A  Fővárosi Főügyészség indítványára ugyanis a Fővárosi Törvényszék perújítást rendelt el Hunvald György ügyében.

De mint látható, Hunvald beleáll a dologba. Ha valaki, hát Ő megtanult harcolni.

Amiről viszont érdemes írni, mit mond az új pártelnök Hunvaldról és áttételesen Hagyó Miklósról:

“Itt egy ember, akin keresztül sok éve igyekeztek megroppantani egy politikai pártot; közösséget, miközben ha megnézzük, a szocialista párti miniszterek többsége Teréz anya ahhoz képest, ami ma van.”

“Nem fogom őt (Hunvald) minősíteni. 2006-ban mindenesetre volt egy politikai döntés. A Fidesznél született. Így szólt: ha nem tudom legyőzni az ellenfelem, ki kell nyírni. Ezt helyben ki is mondták, erről személyes tapasztalatom van.”

“Pedig ha már Hunvald visszatér, épp javasolni akartuk Hagyó Miklóst szocialista miniszterelnök-jelöltnek.

Vártam már a felvetést... Kétségkívül szép feladat, nagy kihívás, hogyan lehet ebből kimászni, mindenesetre lelkileg értem az erzsébetvárosi közösséget. Ettől függetlenül, ha Hunvald György alkalomadtán közfunkciót vállalna, olyat, ami ennél följebb van, arra azt mondanám: nem.

Örömteli.

Emellett viszont hangsúlyoznom kell: a politikai motiváció egészen nyilvánvaló ezekben az ügyekben. Engem hivatali visszaéléssel vádoltak például, ami a világ legszubjektívebb vádja. Ha az ember teszi a dolgát, megvalósítja, ami a programjában szerepel, az hivatali visszaélés? Orbán Viktor például visszaél a hatalmával vagy teszi a dolgát, amikor vasutat épít a saját falujába?”

Hivatali visszaélés..Igen, itt elég pontosan fogalmaz az elnök. Hagyó Miklóst 2016. januárjában ítélte el a Kecskeméti Törvényszék hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntettében. A bíróság bizonyítottnak látta a vádat, miszerint Hagyó a szentendrei HÉV-vonal utastájékoztató projektjével kapcsolatban a szerződésszerű teljesítés tényleges megtörténte előtt utasította Balogh Zsoltot, hogy a C.C. Soft Kft. felé a teljesítést igazolja le.

Namármost ez a vád Balogh Zsolt nyomozati vallomásán alapult, ugyanúgy mint az elhíresült nokia dobozos pénzátadás. Balogh Zsolt a tárgyalás elején, még 2012-ben közölte, hogy nem tartja fenn nyomozati vallomásait. Majd később bocsánatot kért a vádak miatt Hagyótól.

A nokia dobozos mese esetében elfogadta a bírónő, hogy egy ember vallomása, pláne úgy, hogy elnézést is kérte, nem elég ahhoz egy jogállamban, hogy elítéljék az embert. A C.C. Soft, vagy kiképzett olvasóknak I/14-es vádpont kapcsán viszont elfogadta Balogh vallomását.

Egy mondat miatt. Ugyanis Balogh első bírósági vallomásában azt mondta, idézzük akkor szószerint:

“...amikor a főpolgármester-helyettes úr sürgette a rendszer átadását, én a felelős műszaki szakembereket megkerestem, és tőlük azt a választ kaptam, hogy még nem fejeződött be a próbaüzem, de tökéletesen működik, ezért a rendszer működése szempontjából nyugodtan írhatom alá a teljesítési igazolást.” (2012. október 9.)

A főpolgármester-helyettes sürgette a rendszer átadását. És ez a sürgetés a hivatali visszaélés bűncselekménye, pontosan az, amiről Molnár Gyula beszél..Persze most abba ne menjünk bele, hogy melyik nagyon okos BKV-s vezető, vagy döntéshozó politikus volt az,  (bőven Hagyó hivatalba lépése előtt) aki a vonal néhány évvel azelőtti teljes rekonstrukciójakor kihagyta az utastájékoztató rendszer kiépítését. Arról se szóljunk részletesen, hogy egy osztrák multi nélkül esélytelen kialakítani ezt az utastájékoztató rendszert, és ez a multi annyit kér azért az adatokért, (amit csak ő tud, a BKV nem (!!!), amennyit nem szégyell.

Arról sem érdemes több szót szólni, hogy a tárgyaláson kiderült: volt olyan cég/cégek, akik számítottak a tenderre, és úgy nézett ki, rájuk szabták a kiírást. Mégis az nyert, aki a legolcsóbban vállalta. Innentől kezdve a többi cég, és az embereik a BKV-nál mindent megtesznek, hogy az a nyertes cég nem tudja megcsinálni. Se időre, se sehogy.

Szubjektív vélemény, de ezügyben tanúként hívták meg azokat, akiknek a vádlottak padján kellett volna csücsülnie egy kimerítőbb nyomozás után. De hát édes istenem, van az úgy, hogy a nyomozók se objektívek..

Ceterum censeo: Molnár Gyulának igaza van.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása