" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jún
22

Egymás után dőlnek be a Fidesz által generált koncepciós perek. Hat hosszú év után jogerősen felmentette a bíróság Fapál László egykori államtitkárt és Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert, akiknek ügyében "korrupciós pénzzel tömött" viszkis doboz volt fidesz papagájkommandó hívószava. Ismerős a történet.

broken-crown-royal.jpg

Juhász Ferenc volt MSZP-s honvédelmi minisztert és egykori államtitkárát, Fapál Lászlót jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla

A politikust és az általa vezetett tárca volt államtitkárát egy 2006-os ügy miatt hűtlen kezeléssel vádolták, mert Fapál a minisztere engedélyével a piaci ár harmadáért vásárolhatta meg az alig egy évvel korábban számára kiutalt zuglói szolgálati lakást. Az államtitkár pedig felbujtó volt az ügyészek szerint azzal, hogy az ingatlan megvételére vonatkozó kérelmét előterjesztette.

Most mindketten elégtételt akarnak - írta meg a Nol.hu.

Vádolom Polt Pétert és Orbán Viktort, hogy a büntetőjog eszközeit használták fel a politikai riválisaikkal szemben” – jelentette ki Juhász.

Nem csoda, hogy elégtételt akarnak.

 A Fapál-ügy is tökéletes példája annak, mit jelent ma Magyarországon az úgynevezett elszámoltatás. A szolgalelkű ügyészség eljárása kísértetiesen hasonlít arra, amit a másik nagy koncepciós perben, a BKV-ügyben is produkáltak, csak a nevek változnak.

Íme a Fidesz elszámoltatási “szappanoperájának” általános forgatókönyve:

Viszkis doboz ügy Nokiás doboz ügy
  • Egy büntetőügy önmagát menteni kívánó vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott át Fapál Lászlónak.
  • Egy büntetőügy önmagát menteni kívánó vádlottja azt vallotta, hogy kenőpénzt adott át a szocialista főpolgármester helyettesnek, Hagyó Miklósnak.
  • Fapál a vallomás szerint a kenőpénzt egy viszkis dobozban vitte el felettesének.
  • Balogh Zsolt a vallomás szerint a kenőpénzt egy nokiás dobozban vitte el felettesének.
  • Fapál előzetesbe került kizárólag egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján.
  • Hagyó előzetesbe került kizárólag egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján.
  • Egy hónapos letartóztatása alatt megpróbálták elérni, hogy Fapál tegyen terhelő vallomást felettesére, az egykori honvédelmi miniszterre, Juhászra. 
  • Kilenc hónapos letartóztatása alatt megpróbálták elérni, hogy vádlottársai tegyenek terhelő vallomást Hagyóra.
  • Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolták meg.
  • Bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolták meg.
  • Naponta jelentek meg róla hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek. Gyakorlatilag karaktergyilkosságot követtek el ellene.
  • Naponta jelentek meg róla hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek. Gyakorlatilag karaktergyilkosságot követtek el ellene.

A BKV-ügy elsőfokú ítélete nemrég kimondta, hogy nem létezett a nokiás doboz és a maffia vádat sem bizonyították Hagyóra. Most pedig hat évnyi koncepciós eljárás és bíróságra járás után harmadfokon, jogerősen is megszületett az ítélet, hogy Juhászék nem követtek el bűncselekményt. Egyszóval

nem létezett viszkis doboz, ahogy nem létezett nokiás doboz sem. 

A történet vége azonban ebben az esetben sem happy end. Hiszen ez alatt a hat év alatt sikerült újabb két ember életét tönkretenni. Újra bebizonyosodott, hogy bárkit le lehet csukatni és tönkre lehet tenni - egy ember vallomása alapján - ha az illető a Fidesz politikai érdekeivel szemben áll.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása