" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
12

Nyilvánosságra került dr. Kádár András perbeszédéről készült videó. A felvételen azt láthatják, ahogyan Hagyó Miklós ügyvédje komolyan kritizálja az ügyészség munkáját. A vádhatóság ugyanis számtalan szakmai hibát követett el az ügy folyamán, ami torzíthatja az ítéletet.

msotet.jpg

Nagyon közel járunk a BKV-ügy végéhez, már elhangoztak a perbeszédek is. Hagyó védője, dr. Kádár András pedig védőbeszédében alaposan beolvasott az ügyészségnek. 

Az erről készült videó közérthető módon vádpontról vádpontra cáfolja meg a vádiratban foglaltakat. Ha megnézik, a felvételt, semmi más magyarázatra nem lesz szükségük. 

Íme a védőbeszéd Bevezető része videón és annak legérdekesebb momentumai.

A védőbeszéd legütősebb mondatai:

"A vád már benyújtásakor is megalapozatlan volt, eredetileg is minden ténybeli alapot nélkülöző megállapításait a Kecskeméti Törvényszék előtt lefolyt bizonyítási eljárás részleteiben és a maga egészében is teljesen megcáfolta."

"Hagyó Miklós soha nem próbált elszökni, az pedig nem vitás tény, hogy az eljárás minden szakában a nyomozó hatóság rendelkezésére állt, és a hatóságokkal mindenkor és mindenben együttműködött."

"Joggal elvárható, hogy olyan ügyben, amelyben mások mellett főpolgármester-helyettes, a főpolgármester politikai főtanácsadója, a főváros legnagyobb közműcégének vezérigazgatója, megbízott vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettes és egyes vezető munkatársai is szerepelnek, a nyomozás a legmagasabb szakmai színvonalon és a törvényesség legteljesebb betartásával folyjék. Amint a bírósági eljárásban kiderült, ez messze nem így történt, a rendőrség éppen úgy nem állt a helyzet magaslatán, ahogy az ügyészség sem."

A perbeszédről készült további videófelvételeket megnézhetik a Hagyó-ügy hivatalon dokumentumtárában.

A honlapon megtalálhatják az ügy többi hivatalos anyagát is. Ide értve a peráthelyezés, a strasbourgi döntések, az ÁSZ vizsgálat dokumentumait, a tanúk vallomásait és a nyomozati iratokat. 

Az elsőfokú ítélet január 21-én várható az egykori szocialista főpolgámester-helyettes és társai ügyében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása