" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
11

Hogy hány rendőr megy ki a helyszínre, azt gondolom az egyéb együtthatók befolyásolják. Az Ökotárs norvégmintás pulcsijaiba öltözött galamblelkű bölcsészei nyilván kemény fellépést érdemeltek. Bizonyíték? Hát le van írva a Magyar Nemzetben, annyi bőven elég.

792019.jpgFotó: nol.hu

Már a múlt héten is hibáztam, amikor Orbánt hallottam Magyarország jogállamiságáról beszélni, mert összekarcolta a combomat a zsebben felejtett bugylibicska. Akkor ezt mondta az egyetlen és utánozhatatlan: "Miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani". Szerinte Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben. „Mindannyiunknak ki kell mondani, hogy Magyarország nem Guantánamo, itt senkit nem lehet bizonyítékok nélkül vádolni" – mondta tegnap a parlamentben Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője megismételve a miniszterelnök mondandójának leglényegesebb állítását.

Blogunk olvasói nyilván tudják, hogy a Hagyó-ügy tárgyalásával párhuzamosan számtalanszor felhívtuk a figyelmet azokra a jogállamiság alapjait veszélyeztető lépésekre, amelyek 2010 óta az Orbán-kormány a kétharmados parlament segítségével keresztülvitt. Az új Alaptörvény, az Alkotmánybíróság, Polt Péter ügyészsége és a Handó Tünde vezette OBH. Hogy tényleg csak a legfontosabbakat emeljük ki. Most más apropóból ragadunk klaviatúrát.

Keserű örömmel látjuk-halljuk, hogy a Fidesz prominens politikusai, és maga a miniszterelnök is látványosan felültek arra a rollerre. Az Sz betűsre. Bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani? Miről beszéltek emberek? Nagyjából a következő a helyzet 2014-ben Magyarországon:

Ha a kormányoldalnak nem tetszik valaki, furcsa módon másnap megjelenik egy Magyar Nemzet cikk, aztán a lap információira (!) hivatkozva uzsgyi jöhet a vizsgálat. Hogy hány rendőr megy ki a helyszínre, azt gondolom az egyéb együtthatók befolyásolják. Az Ökotárs norvégmintás pulcsijaiba öltözött galamblelkű bölcsészei nyilván kemény fellépést érdemeltek. Bizonyíték? Hát le van írva a Magyar Nemzetben, annyi bőven elég.

Gondolom a Lajtán túl, vagy a fagyos norvég fjordokban ugyanúgy látják ezt a fajta metódust. Más kérdés, hogy az Európai Unió az utóbbi négy évben mit tudott kezdeni a renegát Magyarországgal. Figyelmeztették, kritizálták és nagy ritkán meghátrálásra kényszerítették a magyar kormányt, de nagyjából ennyiben ki is merült a történet. Jól jellemzi a helyzetet, hogy az orbáni rendszer kialakításában csöndes, de fontos szereplő Navracsics Tibor uniós biztos lehet.

Mondjuk az is biztos, hogy ők könnyebben elviselték a kritikák kapcsán viszontválaszként emlegetett brüsszeli helytartók=moszkvai pártközpont gyakran használt frázisát. Nem vagyok benne biztos, hogy az Egyesült Államok hasonlóan legyintve fogja kezelni ezeket a megjegyzéseket.

„Az Amerikai Egyesült Államok ügyvivője nem bizonyult szavahihető embernek, nem tudta tartani korábbi állításait. Itt az ideje, hogy az USA olyan nagykövetet küldjön Magyarországra az ideiglenes ügyvivő helyett, aki kellő súllyal és megalapozottsággal tudja képviselni az Egyesült Államok érdekeit" - fűzte tovább a gondolatot Rogán Antal.  

Adjunk néhány karakternyi helyet a cinizmusnak. Szerintem azt ne várd nagyon Anti! Mert ha küldenek valakit, aki teljes diplomáciai felhatalmazással rendelkezik, és nem ideiglenes ügyvivői státussal, nyilván másképp fog reagálni a hírtelen feltűnő hírtévés kamerákra. Vagy a “gvántánámózásra”. Vagy a rezsibiztosból gyorstalpalóval átképzett Németh Szilárdra. Netalántán gyorsabban lecsapják a kormánypárti/közszolgálati médiumok Egyesült Államokat leleplező anyagai kapcsán feldobott magas labdákat.

Persze aztán az is lehet, hogy sikeres lesz a Századvég lobbija, és az Egyesült Államok megszűnteti bűnös tevékenységét Guantanamón, és fontolóra veszi a teljes kivonulás Kubából. Egymilliárd háromszázmilliót simán megér a dolog.

Ízlelgessük nyugodtan a számot, és csapjunk hozzá egy másikat. A BKV-per vádirata szerint a Hagyó Miklós által létrehozott és vezetett bűnszervezet 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a közlekedési vállalatnak.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratát eddig öt alkalommal módosította az ügyészség, újra meg újra csökkentve az elkövetett bűncselekmények kárértékét. Tájékozott ember nokia dobozról már rég nem beszél. Beszéltek viszont a vádlottak és tanúk nyomásgyakorlásról, kényszervallatásokról, illetve azokról a Magyar Nemzet cikkekről, amik ezt az egész ügyet elhelyezték abba a politika vezérelte koordinátarendszerbe, ahonnan a sok év múlva következő jogerős bírósági ítélet után sem fog tudni kitörni. A nokia doboz akkor is “a nokia doboz” marad. Mert ezt kell tolni a végtelenségig, nincs meghátrálás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása