" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
27

25 százalék

| Szerző: Hagyó Dosszié | 5:00 pm

Haszilló polgármester “őszödi beszédéről” bölcs történelemtanárom jut az eszembe. Saját élettapasztalata alapján állította fel a mára számomra is egyértelmű tételt: minden negyedik ember hülye!

De ne bántsátok őket gyerekek - szólt a tanári intelem -, csak szépen, csendben rakjátok őket a maguk halmazába, adjatok nekik gyurmát, vagy valami hasonló állagút, had játszanak magukban. Addig sem zavarják a többieket.

hirosveny.hu haszilo.jpg

„(…) Göncz Árpád, az mi volt? Tönkretették az országot. Meg a Demszky. Hol a Demszky? Orbán Viktor! Így megkérdezném tőle szívesen… Viktor, mi van a Demszkyvel? Hol van a Kóka? (…) Most kétharmados többség: tarkólövés. Érted? Tarkólövés… Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás satöbbi, ötöt-hatot kivégezni. Azt mondták, most van a rendszerváltás, mert különben hosszú távon ebbe belebukik a kormány… De más alternatíva sincsen… Ha egy szigeten lennénk, mint a japánok, akkor egyértelműen a Jobbik.”

Ezen magvas gondolatok Haszilló Ferenc, Kecel fideszes polgármesterének szájából hangzottak el egy, a múlt héten kiszivárgott hangfelvétel szerint. És van itt még: Látjuk az Orbánt… mit tud csinálni? Mert tökösen kiállt Brüsszelben az Európai Uniónál… nem is irigylem, mert gondolj bele!, mindennap, itt van, ott van, most évértékelő, meg azzal a geci zsidó Cohn… Bendit, vagy ilyen szarokkal kell (…). mert érti meg, hogy tönkretették az országot”.

Most abba ne menjünk bele, mit árulnak el egy keresztény, polgári értékrendet zászlajára tűző párt polgármesteréről a fent idézett mondatok. Azt a baloldalon közkeletű gondolatmenetet sem idézzük fel, miszerint mennyi, és milyen mélységű átfedések lehetnek a Fidesz és a Jobbik szavazói és pártolói között, illetve hogy önkormányzati szinteken hány helyen és hány éve van látványos, vagy kevésbé nyilvánvaló együttműködés a két párt között. Már csak azért sem, mert ha van tanulsága az önkormányzati választásoknak az az, hogy a jövőben az ellenségképet nem a Fidesztől balra kell gyártania a NER-rendszerének.

Maradjunk csak a Magyar Narancs által idézett hanganyagnál. Mert bár nem idézték sehol, az anyag a baloldali sajtóban közölt részleteknél azért csöppet többet tartalmaz.

“Hol a Demszky? Orbán Viktor! Így megkérdezném tőle szívesen… Viktor, mi van a Demszkyvel? Hol van a Kóka?” - mondja a polgármester, majd két embert nevesít mellettük: Hunvald Györgyöt és Hagyó Miklóst. A beszélgetőpartner felvetésére Haszilló elmondja, szerinte a “VI. kerületi csávó”- itt a VII. kerület egykori polgármesteréről, Hunvald Györgyről van szó - mellett a már kint lévő Hagyót is tarkón kellene lőni.  “De hát ezekkel nem kéne mit csinálni... Most kétharmados többség: tarkólövés. Érted? Tarkólövés… Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás satöbbi, ötöt-hatot kivégezni.”

Tarkólövés ... pörög az ember agya, mi is jut az eszébe erről a kifejezésről. Radnóti, Katyn, Berija, NKVD, keretlegények, Duna. A XX.század volt az, ami megmutatta, hogy ezt a kivégzési módot milyen emberek, milyen rendszerek és kikkel szemben alkalmazták. Kénytelen vagyok élni a gyanúperrel, hogy a nagy keleti közeledésben nyilván a szovjet rendszer, pontosabban az NKVD “menekülés közben tarkón lőtte saját magát” módszereire kell gondolnunk, nem a másik oldal kamenyec-podolszkij, vagy a Rábca-partján alkalmazott verziójára. Azt a kérdést viszont, hogy ilyen attitűddel Haszilló milyen szerepet játszott volna a vészkorszak Magyarországában inkább passzolnám.

Gondolom a polgármester nagy bánatára azok az idők elmúltak, és még a demokrácia sajátos magyar verziója sem fogja soha többet visszahozni a statáriális ítélkezést. Ráadásul papíron még Európához tartozunk, ott meg vannak bizonyos szabályok és normák, amelyek kimondják: jogerős bírósági ítélet nélkül nem kiálthatsz bűnöst, bármi is a vád. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy Hagyó esetében mi maradt az öt évvel ezelőtti vádból? Konvergál a nullához.

Haszilló logikájából kiindulva azonban a nulla is hazaárulás, elvégre nem szorzunk vele, és vannak még további egyedi vonásai ennek a számnak...vagy mert zsidó, a fene se tudja. De tuti nem illik a polgármester által kívánatosnak tartott NER-rendszerébe a fene nemzetárulója, elő hát a Nagant, aztán csapjunk oda.

Haszilló polgármester “őszödi beszédéről” bölcs történelemtanárom jut az eszembe. Saját élettapasztalata alapján állította fel a mára számomra is egyértelmű tételt: minden negyedik ember hülye! De ne bántsátok őket gyerekek - szólt a tanári intelem -, csak szépen, csendben rakjátok őket a maguk halmazába, adjatok nekik gyurmát, vagy valami hasonló állagút, had játszanak magukban. Addig sem zavarják a többieket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása