" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

júl
15

Hoppál pontosan tudta, hogy szinte bármit állíthat: az “oszt jó napot” elv alapján jobb kézzel bal váll fölött hajítják a feledés homályába az ilyen buktákat. Számolja valaki? Ugyan már..

“Egy tényfeltáró cikk kapcsán kiderült, hogy ez az amerikai spekuláns kör mintegy félmilliárd forint hálapénzt fizetett ki olyan álcivil szervezetek számára, akik hajlandók arra, hogy rendszeresen lejáratják Magyarországot, lejáratják a Fideszt és lejáratják a magyar kormányt, mindezt legfőképpen külföldön, külföldi fórumok előtt teszik meg.” (...)„Ezek a fizetett statiszták magukat emberjogi szervezeteknek mondják” (....) „Ezekért a dollármilliókért kitartott szervezetek, ezek a szervezetek annyit tesznek, mindössze annyi dolguk, annyi feladatuk van cserébe az amerikai pénzekért, hogy minden fronton támadják tehát a magyar kormányt, támadják a Fideszt, és támadják Magyarország miniszterelnökét.” - mondta tavaly augusztusban Hoppál Péter ex-Fidesz szóvivő a Magyar Helsinki Bizottsággal kapcsolatban.

echr.jpeg

Ahogy egy normális jogállamban szokás a “megszólított” szervezet megtette a megfelelő jogi lépéseket, perre ment ezen állítások miatt.

És nyert is. Mondhatnám, hogy nehéz dolguk volt, de nem. Még akkor is megnyerték volna, ha Hoppál Pé, pontosabban a párt beleáll úgy igazán a perbe, de nem tették. Miért is kellett volna?

Az alperesek a kereset lényegi tartalmát nem vitatták, nem próbálták bizonyítani annak valóságát, hogy Soros Györgyhöz köthető szervezetek megbízásából próbálták lejáratni az országot - derül ki a jogvédő szervezet elsőfokú ítélet utáni tájékoztatásából. Érdemi védekezés hiányában pedig a bíróság helyt adott a keresetnek. Megállapította: a sérelmezett kijelentések jogsértők, mivel olyan tényállítást tettek az alperesek, amelyek alkalmasak a negatív társadalmi értékítélet kialakítására..

Hoppál pontosan tudta, hogy szinte bármit állíthat: az “oszt jó napot” elv alapján jobb kézzel bal váll fölött hajítják a feledés homályába az ilyen buktákat. Számolja valaki? Ugyan már...Hoppál pedig új állást kapott. Megdolgozott érte, kétség nem fér hozzá. Röpke egy év alatt olyan kvalitásait csillantotta meg, amely alapján egy közepes képességű bölcsész is szép reményekkel pályázhat a kormánypárt szócsövének posztjára. Később lehet belőle akár államtitkár is.

Ez az egyik oldala az éremnek. Az érdektelenebb, hiszen jó ideje tart már a NER, fog is még néhány évig. Aki hajlandó beállni a sorba, és meg is dolgozik a pénzéért, - bármit is kell felolvasnia, elintéznie - az elnyeri jutalmát. A másik oldal már cinkesebb és veszélyesebb: a kormánypárt, illetve a holdudvari civilek permanens háborúja a “másik oldal” civil, jogvédő szervezeteivel szemben. Vagy ahogy ők fogalmaznak, az “álszent, esetlegesen idegen érdekek szolgálatát vállaló” civil szervezetekkel szemben.

Tökéletesen igaza van Kádár András Kristófnak, a Helsinki Bizottság társelnökének, amikor a kormányzat civil szervezetekkel szembeni fellépésére hívja fel a figyelmet: „Hoppál és a Fidesz hamis, nagy nyilvánosság előtt előadott állításai szorosan illeszkednek a civil szervezetek elleni kormányzati offenzívához. Igazából már meg sem lepődünk azon, hogy a hatalom tisztességes vitahelyzetben – mint amilyen egy bíróság előtti eljárás – nem képes egy szót sem szólni saját állításai védelmében, aminél sokatmondóbb az ügyben nincs is. A propaganda védhetetlennek bizonyult, és meg sem próbálták megvédeni”.

Meg sem próbálták megvédeni. Minek? Egyrészről ugye itt van a jobb kéz-bal váll kombó... Másrészről ha bármi vitás kérdés van, rájuk lehet küldeni a CÖF pitbullt. Oszt jó napot. Velük meg ugye abból az alapállásból vagy kénytelen vitatkozni, hogy először bizonyítsd be, te nem vagy hazaáruló, idegen érdekeket képviselő jogvédő. Nem fog menni.

Eközben pedig Strasbourgban gyaníthatóan már torlódnak a magyar ügyek. Merthogy ez az a színtér, ahol a már említett kezelési technikák  a hatalmon lévőktől csak részben működnek. Egészében viszont a presztizsveszteség, illetve az anyagi veszteség dominál.

Soron kívüli eljárást kezdeményeztek legújabb strasbourgi beadványukban a BKV-ügy vádlottjai is. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy a kérelmezők elleni eljárás lefolytatására a Kúria egy olyan bíróságot jelölt ki, amely - az illetékességét megalapozó jogszabály alkotmányellenességének és egyezményellenességének alkotmánybírósági kimondását követően - maga is jelezte, hogy nem tekinthető törvényes bíróságnak, mivel "nincs törvényes, az eljárási szabályokon nyugvó illetékessége". A Kúria kijelölő döntésével pedig egyértelműen negligálta az Alkotmánybíróság tavaly decemberi döntését. Ezáltal a kérelmezők szerint tovább sérült a a fegyverek egyenlőségének és az indokolt döntéshez való jog.

A per viszont halad a maga útján. Újra Kecskeméten, mert a Kúria így látta helyesnek. Meglátjuk, Strasbourg hogyan értelmezi a Kúria döntését, és hogy a majdani strasbourgi döntést hogyan értelmezik idehaza. A jobb kéz az biztos…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása