" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
19

Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció alelnöke az M1 Ma reggel című műsorában beszélt az alaptörvény-ellenes ügyáthelyezésekről. Elmondása szerint fel sem merült benne, hogy az ügyteher miatt helyezték ide-oda a pereket.

unnamed_1.jpg

(a videó megtekintéséhez kattintson a képre)

Vadai emlékeztette beszélgetőpartnereit arra, hogy pont az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, Handó Tündének a férje írta az Alaptörvényt egy iPad-en, és véleménye szerint jó lett volna, ha konzultálnak, mielőtt Handó alaptörvény-ellenesen lépéseket tesz. Vadai szerint jogállamba ilyen esetben az OBH elnöknek be kellene nyújtani a lemondását, illetve jogállamban elő sem fordulhatott volna az, hogy valaki egy személyben döntsön ügyek áthelyezéséről.  Felhívta a figyelmet arra is, hogy az évek óta húzódó tárgyalásokat, most elölről kell kezdeni, ami hihetetlenül nagy költséggel fog járni.

Vadai a bíróságok leterheltségével kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy fel sem merül benne az, hogy az ügyteher miatt helyezték ide-oda a pereket. Véleményét alátámasztja az a tény, hogy a BKV-ügy áthelyezése esetében például a Fővárosi Törvényszéken 60, addig a Kecskeméti Törvényszéken 56 százalék a kiemelt ügyek aránya, így intézkedésével mindössze négy százalékpontot nyert Handó. 

Vadai véleménye szerint Handó meghatározott szándékkal helyezte a politikailag motivált ügyeket vidékre a Fidesz kampányérdekeinek megfelelően. Emellett a Fidesz számára kellemetlennek nevezte azt, hogy a visszahelyezések miatt késni fognak az ítélethirdetések, melyeket egyértelműen a választások elé időzítettek.

Forrás: mtv.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása