" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
17

Több lap szerint azért helyezték a héten előzetes letartóztatásba Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt, mert állítólag felajánlotta, hogy pénzért cserébe elsimít egy sikkasztási ügyet. A Vasárnapi Blikk szerint egy volt BKV-s és MVM-s cégvezető vallotta azt, hogy kenőpénzt kért és kapott ezért Kiss. A PestiSrácok.hu szerint ez a vezető nem más, mint Kocsis István. A lap szerint a hatóságok a segítségével csalták csapdába Kiss Ernőt.

korrupcio2_510_20091206130920_600.jpg

Egy volt BKV-s és MVM-s cégvezető kereste meg azzal az ügyészeket, hogy Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány kenőpénzt fogadott el tőle - tudta meg a Vasárnapi Blikk. A gyanú szerint Kiss azzal hitegette a férfit, hogy több millió euróért cserébe belügyminisztériumi kapcsolataival elsimítja az ellene indult sikkasztási ügyet.

Az ügyben végül állítólag nem történt előrelépés, ezért döntött úgy az egykori közéleti szereplő, hogy feljelenti Kiss Ernőt. A volt rendőrkapitány tagadta a vádakat, de miután a cégvezető saját magára nézve is terhelő vallomást tett, eljárás indult az ügyben.

PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy az érintett cégvezető nem más, mint Kocsis István, aki 2005-től 2008-ig a Magyar Villamosművek Rt., 2008 és 2011 között pedig a Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója volt. A PestiSrácok szerint a hatóságok Kocsis segítségével csapdát állítottak Kissnek, Kocsist ugyanis a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai bedrótozták. Így kellett egy találkozóra elmennie, ahol Kiss tábornokot lehallgatták. A felvétel a lap szerint egyértelmű bizonyítéka lett a nyomozásnak. Molnár Csaba ügyvéd, Kiss Ernő védője a PestiSrácok.hu értesüléseit nem kívánta kommentálni, és ugyanezt mondta Simon Richárd a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Kiss Ernőt még szerdán vették őrizetbe befolyással üzérkedés gyanújával. A volt XIII. kerületi rendőrkapitányt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert fennállt a tanúk befolyásolásának veszélye.

Forrás: Origo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása