" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
12

Új bizonyítási indítványról döntött a bíróság a BKV-per csütörtöki tárgyalási napján. Az ügyészség december 5-én tett még erre indítványt, amit a vádlottak védői nem értettek. Feltették a kérdést: milyen tény, illetve vádirati állítás támasztja alá az új bizonyítási indítványt négy évvel a nyomozás megindulása, illetve két évvel a vádemelés után. Olyan adatot akar az ügyészség szakértővel ellenőriztetni, amelyek nem részei a vádnak, ráadásul a védelem részére nem biztosítják az elektronikus adathordozókról a teljes másolatot - tették hozzá.

doc.jpg

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró ezután azt közölte: az ügyészség az általa megadott új keresőszavak alapján kísérelje meg az kutatást az elektronikus adathordozókon, erre a bíróság 30 napot ad. A védelem pedig 8 napon belül új keresőszavakat adhat meg. Utasította az ügyészséget, hogy a keresés eredményét szöveges formában bocsássa a bíróság részére, amely majd átadja a védelem számára a keletkező iratokat.

A csütörtöki tárgyalási napon a bíróság tanúként hallgatta meg az elsőrendű vádlott volt főpolgármester-helyettes egykori barátnőjét. A tanú elmondta, hogy Hagyó Miklóst 2007. decemberében ismerte meg, és három hónapig, 2008 márciusig volt a barátnője. Emlékeztetőül: 2008. márciusában Balogh Zsolt találkozót kezdeményezett a volt főpolgármester-helyettessel, amire Gödöllőn került sor, mivel Hagyó a tanúnál töltötte a munkaszüneti napokat.

Balogh korábbi állítása szerint e találkozón közölte vele a volt főpolgármester-helyettes, hogy évi 15 millió lesz a "tagdíj". Az ügyész erről a napról faggatta a tanút. T. Krisztina elmondta: Hagyó kezelésen volt aznap Gödöllőn, annak végeztével feljött a lakására egy úrral, és leültek beszélgetni. Ezek után ő már nem volt benn a szobában. Nem hallotta miről beszélgettek, és nem volt tudomása arról, hogy ki az illető. Nem emlékszik semmi kirívó dologra, vitára vagy nézeteltérésre - mondta a tanú a bíróság előtt. A tárgyalás februárban folytatódik tovább Kecskeméten.

Forrás: Népszava online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása