" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
10

Továbbra is a C.C. Soft Kft.-vel kötött szerződések szolgálnak témául a Kecskeméten zajló BKV-perben. Most kiderült, hogy a cég azért nyerte meg a pályázatot, mert övé volt a legjobb ajánlat.

images (1).jpg
Ezt mondta a per kedden meghallgatott tanúja, K.I., a BKV egykori beruházási főosztályvezetője. Ő volt az, aki felvette dolgozni a közlekedési vállalathoz Balogh Zsoltot, az azóta visszavont, Nokia-dobozos vallomásáról elhíresült vezérigazgatót. Mint mondta, a később vezéri pozícióba került Balogh alkalmazására senkitől nem kapott utasítást.

A C.C. Soft munkájával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a 2005-ben indult HÉV-rekonstrukció azért volt szükséges, mert 2001-ben a Közlekedési Főfelügyelet ellenőrzését tartott az összes HÉV-vonalon, és komoly hiányosságokat tárt fel. Elmondta azt is, hogy a teljes beruházás ötmilliárd forintba került, és ehhez képest az utastájékoztatási rendszer - ami az utazóközönség kényelmét volt hivatott szolgálni - mindössze 60-80 millióra volt tervezhető, ami a teljes összeg mintegy két százaléka. Ráadásul tervben is volt, éppen csak átütemezték a munkálatok egy későbbi szakaszából.

A pályáztatással kapcsolatban a tanú úgy vélekedett, a Balogh Zsolt által javasolt pályázói kör-bővítés célja az volt, hogy növeljék a versenyt, és ezzel kurtítsák a költségeket. A C.C. Soft pedig azért nyerte el a munkát, mert a cég pályázata volt a legkedvezőbb az ár, és a teljesítési határidő tekintetében, a harmadik tényező, a referencia kérdésében pedig a pályázó megnyugtatóan rendezte a felmerülő kérdéseket.

A védelem kérdésére K.I. kijelentette, hogy a versenyeztetés szabályos volt, és a pályázat alapján azért írt velük alá szerződést, mert abban a hitben volt, hogy a C.C Soft alkalmas a feladat elvégzésére. Korábbi tanúkhoz hasonlóan úgy nyilatkozott, hogy sem Antal Attilától, sem Hagyó Miklóstól semmilyen utasítást nem kapott a szerződéssel kapcsolatban. Viszont nem is kérdezte erről a nyomozóhatóság: mint elmondta, annak ellenére, hogy a szerződés egyik aláírója volt, valamint Hagyó Miklóst, az ügy első rendű vádlottját akkor már 13 hónapja meggyanúsították ezzel a szerződéssel kapcsolatban, kihallgatásakor (2011. júniusában) szóba sem került a C.C. Soft. 

forrás: stop.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása