" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
12

Két tanú meghallgatásával folytatódott a BKV-per a Kecskeméti Törvényszéken. Mindketten a 4-es metró beruházásával, illetve egy tanácsadó cégtől megrendelt munkával kapcsolatban nyilatkoztak, és nem támasztották alá a vádakat.

000055735-8940-330.jpg

A BKV-per egyik keddi tanúja Ikvai-Szabó Imre volt, aki Hagyó Miklóssal egy időben szintén Budapest főpolgármester-helyetteseként dolgozott. Míg Hagyó a kabinetben a szakmai-, addig Ikvai-Szabó a pénzügyi kérdésekért volt felelős. Elmondta, a közműcégek kifizetéseinek rendszere annyira zártan szabályozott volt, hogy a gyakorlatban a Városházának abba nem volt beleszólása. Ő és Hagyó elsősorban olyan szerződésekkel foglalkoztak, amelyek az 5-10 milliárdos értéket meghaladták, ilyen volt például az 500 milliárdos 4-es metró projekt. Nem értette, hogy a tárgyaláson eközben félmilliós szerződéseket boncolgatnak.

A nap másik tanúja a 4-es metró projekt irányításáért felelős vezető volt. Tanúvallomásában elmondta, hogy a kérdéses tanácsadó cég hasznos munkát végzett, 50 millió forintért 10 embert alkalmaztak projektmenedzsment-feladatokra. Összehasonlításképpen megemlítette, hogy hasonló méretű külföldi projekteken 300 ember is szokott dolgozni. A tanú cáfolta az ügyészség koncepcióját, miszerint városházi nyomásra jött volna létre a tanácsadói szerződés, amellyel összefüggésben az ügyészség azzal vádolja Hagyót, hogy nem a rendelkezésére álló keretből fizette ki az érte járó összeget. A tanú elmondása szerint semmilyen előírás nem volt arra, hogy mit fizessen ki a főváros, a BKV, vagy éppen a metróépítését felelős projektcég. A vádirat szerint a tanácsadói szerződésre nem is volt szükség, bár ezt az állítást a perben eddig az ügyészségnek szakmailag még nem sikerült alátámasztani.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása