" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
5

Öt szerződést is kivett az ügyészség a vádpontok közül. Megint előkerült egy okirat, amit eddig nem tártak a védelem elé. Kedd óta ismét nagyüzem van a BKV-perben.

fotó.jpg

Nem az első eset, hogy olyan bizonyíték kerül elő a BKV-perben, amelyet nem mutattak be a védelemnek. Ezúttal egy olyan levélről van szó, amelyben a C.C. Soft Kft. vezetője leírta, hogy rajtuk kívül álló hibák, illetve más cégekkel való kapcsolati problémák akadályozták ennek az utastájékoztató rendszer kiépítésének munkálatait.

A keddi tárgyalási napon ezzel a szerződéssel kapcsolatban hallgatták meg a tanúkat is: K. Géza és P. Flórián részt vettek a projektben az előkészítéstől egészen az ellenőrzésig, ám ők - szemben a vádlottakkal - jelenleg is ugyanabban a beosztásban dolgoznak a közlekedési cégnél. Vallomásuk lényegi kérdésekben nem hozott változást, mindketten elsősorban a saját szerepüket védték. K. Géza azért elmondta, hogy szerinte a BKV-nál a "rendszer" nem volt működőképes. Ha így van, akkor nem egészen érthető, hogy miért működik a mai napig ugyanúgy.

A tanúknál mindenképpen érdekesebb, hogy a vádiratban szereplő 21 szerződésből öttel kapcsolatban megszűnt a bizonyítási eljárás. Az ügyészség ezzel igyekezett eleget tenni a bíróság ítélkezési szünet előtti kérésének, amely szerint pontosítani kellett a vádiratot. Ez ugyan nem változtat a folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés vádján, de azt jelenti, hogy ez bármelyik vitatott szerződéssel kapcsolatban bekövetkezhet. Ugyanis nem vetődött fel semmi új bizonyíték, ami alapján ez a lépés indokolt lett volna.

A per kimenetele szempontjából persze csak az a lényeg, hogy az ügyészség úgy véli, hogy ebben az öt vádpontban - ami az összes bíróság elé citált szerződésnek majdnem negyede - nem lehet olyan bizonyítékot felmutatni, ami bűncselekményre utalna.


  |   STOP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása