" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
28

Megbízatásának közelgő lejárta miatt 2006-tól már nem is folyt bele "politikai hatású" ügyekbe Aba Botond, a BKV akkori vezérigazgatója. Ezt az egykori cégvezető a BKV-per tárgyalásán mondta, ahol tanúként hallgatták meg. Aba soha nem volt gyanúsított, a vád tárgyát képző szerződéseket ugyanis mind az ő leváltása után, utódja, Antal Attila cégvezetése alatt kötötték, ám az ügyészség szerint az ügy megítélése szempontjából érdekes lehet, hogy korábban hogyan működött a közlekedési cég.

Tanúvallomásában Aba kijelentette, hogy a főpolgármesteri hivatal sosem kérte fel olyan feladatokra, amelyek meghaladták volna a hatáskörét, nem adtak neki konkrét utasítást szerződéskötésre. Azt is elmondta: egy ideig reménykedett abban, hogy megtarthatja vezérigazgatói állását, de ezt utólag naiv gondolatnak tartja.

A vádirat szerint Aba Botond végkielégítése a BKV-tól való távozása után az Optimismo Kft.-vel kötött, fénymásolókról szóló, nem teljesített szerződésből lett kifizetve, amely szerződés tárgyában H. Iván közvetített. Vallomásában Aba ezt nem erősítette meg. Ő csak a közgyűlési határozatban rögzített juttatásaira tartott volna igényt, amit azonban nem kapott meg. Mivel tudta, ha a számára megítélt 40 milliós végkielégítéssel távozna a cégtől, abból botrány lenne, így a végkielégítési igényéről végül lemondott. Elfogadta, hogy egyoldalúan szűnt meg a munkaszerződése, állítása szerint ő csak emelt fővel akart távozni a BKV-tól, botrány és pereskedés nélkül. Azzal kapcsolatban, hogy az érintett kft. megbízási díjából fizették ki Abát, az ügyészség csak egyetlen adatot, H. Iván egy naplórészletét tudta felmutatni, konkrét bizonyítékot azonban nem.

image.aspx_2.jpg

Fotó: hirszerzo.hu

Arról lapunk már a nyomozati szakban beszámolt, hogy az Optimismo BKV-s megbízása azért is érdekes, mert Antal Attila vallomásában azt állította: Aba lelépési pénzét "ezen keresztül rendezték". Megírtuk: nyomozati vallomásában a volt vezérigazgató előadta, hogy az Optimismo nevét a cégtől való távozásáig nem is hallotta, csak már később a televízióban. Elmondta, hogy ő soha nem adott volna megbízást fénymásolók megszámlálására külsős cégnek, hiszen ezt a BKV apparátusa megtette volna ingyen. Azt is tagadta, hogy kapott volna bárkitől olyan ígéretet, miszerint egyfajta végkielégítés-kiegészítésként pénzhet jutna, amúgy a felajánlást vissza is utasította volna. Kifejtette: "nem tudom mi volt a Kft. szerepe ebben a történetben, de az egy nagy kérdés, hogy a pénz, amit ez a cég megkapott a BKV-tól, hol landolt a végén, de egy biztos, hogy nem nálam".

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása