" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
21

Egy elit 30 fős biztonsági igazgatóság dolgozik 2010 óta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél, a csapat főnöke Jónás Endre, aki 1988-ig kémelhárító volt, majd 13 évig vezette a titkosszolgálati terrorelhárító szolgálatot, és rövid ideig a Nemzetbiztonsági Hivatalt főigazgatója is volt – írja az Index.

A 30 fős igazgatóságon dolgozik még hét volt BRFK-s gazdaságvédelmis nyomozó (többen közülük a 2010-es fővárosi közműcégek nyomozásaiban is részt vettek), hárman a Nemzetbiztonsági Hivatalnál dolgoztak, ketten a NAV-nál is megfordultak, valamint akad közöttük egykor az Információs Hivatalban (polgári hírszerző szolgálatnál) dolgozó szakember is. Információinkat a Fővárosi Biztonsági Iroda (FBI) vezetője megerősítette – írja az Index.

image.aspx_1.jpg

A lap megkereste az FKF Zrt.-t is felügyelő Budapesti Városüzemeltetési Központot, és a főpolgármesteri hivatalt is, miért van szükség egy ilyen erős biztonsági csapat felállítására a főváros hulladékkezelő cégénél. Pető György, a Fővárosi Biztonsági Iroda ügyvezetője azt válaszolta: 2010-ben koncepcióváltás volt a fővárosi vállalatok biztonságpolitikájával kapcsolatban és az addig szinte kizárólag őrzési- és klasszikus rendészeti tevékenységet „felváltotta a komplex, aktuális kockázatokat felismerni és kezelni képes biztonságszolgáltatás, illetve a megfelelő felkészültségű humán apparátus″. Az alulképzett munkatársaktól megváltak.

Az FKF-nek pedig azért kell az erős ellenőrzés, mert „közismert, nemzetközi szinten is szakmai közhely, hogy a közszolgáltatás egyik kényes területe a hulladékgyűjtés, -kezelés, és -gazdálkodás, miután számtalan visszaélésre, jogsértésre, nyerészkedésre ad lehetőséget″.

A 30 fős magasan kvalifikált munkaerő bére havonta 13 millió forintba kerül az FKF Zrt.-nek – írja a lap.

Cikk forrása: http://hvg.hu/itthon/20130521_Index_30_fos_elit_biztonsagi_igazgatosag

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása