" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
7

A BKV-ügyet vezető nyomozó bírók és más hatósági személyek befolyásolását ígérte az egyik tanúnak, ha valótlan terhelő vallomást ír alá - tálalt ki a vád egyik tanúja a BKV-per keddi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken.

Pálocska János tanú, BKV-alvállalkozó éppen más, azóta felmentéssel zárult ügyben állt kényszerintézkedés alatt, amikor a nyomozó egy közös magánnyomozó ismerősük társaságában megkereste őt. Dr. Bói László rendőr százados, a BKV-ügyet vezető nyomozó a tanú állítása szerint azt ígérte Pálocskának, hogy egy másik, folyamatban lévő ügyében befolyásolja a bírót és a nyomozást, ha cserébe aláírja az említett magánnyomozó véleményét, elismerve azt saját vallomásaként.

virelvt.jpeg

Fotó forrása: viszkisdoboz.blog.hu

Érzelmileg túlfűtött vallomásában Pálocska a bíróságon úgy fogalmazott, "pofátlanság" volt Bói nyomozótól, hogy az ígérgetést követően utasításokkal kényszerítette, írjon alá egy olyan összeollózott terhelő vallomást a BKV-ügyben, amelynek még csak a szereplőit sem ismeri. Állítása szerint Bói - utalva a BKV-per elsőrendű vádlottjára, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre - közölte vele, hogy "Hagyót le fogják tartóztatni, ez már eldöntött tény, kell a vallomás". A BKV-ügyet vezető nyomozó azt is felajánlotta a tanúnak, hogy ha segít, akkor - más hatóságok befolyásolásával - enyhítenek a kényszerintézkedésén, vagy megszüntetik azt.

Pálocska elmondta, hogy a nyomozó a nyakára járt, és "még ennél cifrább dolgokat is mondott neki", amit egy esetleges szembesítésen szívesen Bói "szemébe mondana". Az összeollózott, Hagyóékra nézve terhelő vallomás másik érdekességére a védők hívták fel a bíróság figyelmét. A kihallgatási jegyzőkönyv ugyanis a feltüntetett időpontok szerint előbb lett lezárva, mint megnyitva. A vádlottak szinte kivétel nélkül megdöbbenésüknek adtak hangot a vád tanújának meglepő vallomástételét követően. Hadnagy Ibolya bírónő a vallomástételt megszakítva ismételten figyelmeztette a tanút, hogy mást hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat, ám Pálocska nem vonta vissza súlyos állításainak egyikét sem.


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása