" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
24

Másodszor fordult elő a Hagyó-ügyként is ismert BKV-per kapcsán, hogy az igazságszolgáltatás a volt főpolgármester-helyettes oldalára állt. Első alkalommal a Fővárosi Törvényszék első fokon felmentette Hagyót az okirathamisítás vádja alól. Mint emlékezetes, ezután helyezték át a BKV-pert Kecskemétre.

No, most nehezebb dolguk lesz, ha át akarják helyezni – Strasbourgig ugyanis még Szájerné Handó Tünde keze sem ér el. És ezúttal az Emberi Jogok Európai Bírósága foglalt állást Hagyó mellett. Nem mellesleg megítélt neki 12 ezer 500 euró kártérítést, saját magának pedig 6 ezer euró perköltséget, amelyet mellesleg a mi zsebünkből/adóforintjainkból fizethet az állam. Mellesleg bízom benne, hogy nem átutalással, hanem Nokia-dobozban küldik majd az összeget az EU-ba, ha már kitalálták ezt a remek sztorit. Tulajdonképpen kár is lenne, ha veszendőbe menne az ötlet.

2_0.png

amigeleken.hu

Most egy percre mégis komolyra fordítanám a szót, mert sajnos, amiért Strasbourgban elmeszelték a magyar hatóságokat, az egyáltalán nem vicces. Lássuk:

- a szabadsághoz és biztonsághoz való jog sérülése,
- embertelen bánásmód,
- a családi élethez való jog sérülése.

Ezekben a kérdésekben sikerült megsérteni az Emberi Jogok Európai Egyezményét, és mivel – mint fentebb említettem – szinte lehetetlen lesz ezt az ügyet is Kecskemétre helyezni, Hagyó másodszor is rátaposott a magyar hatóságok tyúkszemére. A harmadikra még várni kell, legalább addig, amíg átadják a Ferenciek terét az új dizájnnal, vagyis várhatóan a 2014-es választások előtti időszakig.

Hogy akkor mi történik, azt persze senki nem tudja megjósolni. Én sem vállalkoznék erre, de abban reménykedem, hogy bízhatunk még az igazságszolgáltatásban. Történetesen abban, hogy Hagyót csak akkor ítélik el, ha valóban bűnös. Mert a majdnem tízhavi fogvatartásáról Európában már ítéletet mondtak, és ha ártatlanul ítélik el, akkor sem fognak szemet hunyni.

Cikk forrása:http://egyenlito.blog.hu/2013/04/23/hagyo_allam_2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása