" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
19

Általában sokkal jobban érdekel a jelen és a jövő, mint a múlt, legalábbis, ha napi politikáról beszélünk. Ezért én nem szívesen emlegetem a pártállami múltat – meggyőződésem, hogy aki elmúlt negyven, annak valamiféle kötődése van a régi rendszerhez. Ha másként nem, hát a szülein, nagyszülein keresztül, esetleg még úttörő is volt régebben a gaz kommunista. Magasról teszek tehát arra, hogy ki mi volt az előző rendszerben, de most nem mehetek el szó nélkül egy eset mellett.

Azt írja az újság, hogy Pető György, Tarlós István jobbkeze, abszolút bizalmi embere tárgyal a Sirály ügyében, sőt, már Vitézy Dávid majdnem-leváltásának bölcsőjét is ő ringatta. No, puff neki – az is természetes, hogy az ilyen kényes ügyeket a főpolgármester a legmegbízhatóbb vazallusára terheli. Kicsit már furcsább, hogy mikor még Tarlós jajdefüggetlen óbudai polgármesterként nyitogatta a bicskát a harmadik kerületiek zsebében, Pető szocialistaként volt alpolgármester ugyanott. No jó, biztosan most sem lánglelkű fülkeforradalmár, másképp nem ugrana neki Vitézynek öreg barátja kérésére, hiszen a főnöke főnökének (lásd még Orbán Viktor) meg kedvence a BKK-t vezető ifjú titán.

Persze még mindig nincs hiba, egy gyors köpönyegfordítás, és változhat az a fránya politikai hovatartozás: láttunk már ilyen csodát – egy-két szocialistából könnyen lesz az alaptörvényért harcoló Szili Katalin, netán vérfideszes Csintalan Sándor, esetleg köztársasági elnök, mint mindannyiunk Plagi bácsija. Így aztán Pető Györgynek sem róhatja fel senki, hogy a politika viharos vizein vitorlázva, hirtelen fideszes lesz, elvégre nagy barátja, Tarlós István sem volt mindig az.

Még csak az sem szúrja a szemem, hogy szocialista korszaka előtt, a kommunista hatalom legfőbb védelmi szervénél dolgozott. Igen, tudom, hogy nem a III/III-as osztályon, csak a III/II-esen, ami az elhárítást jelenti. Ráadásul maga is kikérte magának, mikor felhánytorgatták neki az ügynökmúltat – ő ugyanis nem ügynök volt, hanem tiszt. Ávós múlt ide, ávós múlt oda, egész jól boldogul a kommunistagyűlölő Fidesz rendszerében – csak Kövér László meg ne tudja. És – mint fentebb írtam – még ez sem zavarna. Akkor nem, ha azonos mércével mérnénk. Ugyanis korábban egy magyar miniszterelnököt, bizonyos Medgyessy Pétert nem kicsit hurcoltak meg azért, mert D-209 fedőnéven III/II-es ügynök volt.

174610_944931668_big.jpg

Fotó: hirekhirek.network.hu

Ha Medgyessy ellen támadási felület volt a III/II-es múlt, akkor Pető hogy lehet még mindig Tarlós jobbkeze? Vagy hogy kerülhetett annak idején a BRFK-ra, hogy aztán az ő asztalán landoljon a Hagyó-ügy, amelyről most már tisztán látszik, hogy a nyomozati szakaszban nem egészen tiszta módszerekkel, nem egészen tiszta vallomásokat csikartak ki egy nem egészen tiszta indíttatású ügyben? Esetleg ehhez kellett valaki, akinek a rendszerváltás előtt időkből vannak államvédelmi tapasztalatai? Szeretném, ha nem így lenne, nagyon szeretném! Kérem, cáfoljon már meg valaki!

Persze a múlttal továbbra sem szeretnék foglalkozni, térjünk vissza a jelenbe! Az pedig annyi, hogy Tarlós István főpolgármester megbízásából Pető György tárgyal a főváros nevében a Sirály nevű szórakozóhellyel… Nagyon szeretném, ha nem így lenne!

Cikk forrása: http://egyenlito.blog.hu/2013/04/12/az_avh_a_siraly_ellenfele

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása