" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
31

2012. január 17-én, Csütörtökön, Kecskeméten hallhatta Magyarország, Horváth Éva vallomását, aki a BKV perben VI. rendű vádlott a cég 15 megvádolt munkatársából. A volt sajtóreferens vallomása egy sokkoló elbeszélés volt az előzetesben töltött idejéről.

Horváth, akit azzal vádolnak, hogy „felbujtó” egy hűtlen kezelési ügyben, ami összesen 77,757,817 forintnyi kárt okozott a BKV részvénytársaságnak, állítja, hogy 3 hónapot töltött börtönben, előzetes letartóztatásban. A vallomás azért is érdekes, mivel a vádiratban nincsen adat Horváth előzeteséről.

A csütörtöki vallomás a volt PR szakértőtől, egy megdöbbentő leírás a bigott őrök elviseléséről. Azt állítja, hogy azért, mivel ő zsidó, heti ellenőrzéseket tartottak a cellájában, amikor is az őrök „szemetet szórtak a cellája közepére ami a személyes tulajdonát is tartalmazta és azt mondták neki: ’Takarítsd fel zsidó!’” Horváth szerint az őrök azt is mondták neki, hogyha a rabbija továbbra is meglátogatja őt, akkor lehet, hogy nem tudják megvédeni attól, hogy „leessen az ágyról és megüsse magát.” A vádlott utalt arra is, hogy az őrök be akarták drogozni őt Rivotrillal. Ha ez még nem lenne elég, mesélt olyan időkről, mikor a hőmérséklet elérte akár az 59°C-ot a 6x6 méteres cellában, ahol 4 nő volt összezárva

.trolley.jpg

http://thehagyocase.wordpress.com

Horváth ügyvédje, Bárándy Péter, volt igazságügy miniszter indítványozta Hadnagy Ibolya bírónőnek, hogy vigye át az ügyet a Kecskeméti Bíróságról Budapestre. Bárándy egy decemberi döntésre alapozta indítványát, amely szerint az alkotmány némelyik időszakos határozata a későbbiekben alkotmányellenesnek bizonyult. Az egyik ilyen elutasított kiegészítés volt az, ami engedélyezte, hogy az ügy átkerüljön a Budapesti Bíróságról a Kecskeméti Bíróságra 2012 júniusában.

Azonban Hadnagy Ibolya bírónő elutasította az indítványt. Szerinte az ügyészség fellebbezése az indítvány elutasítására logikus volt. Az ügy nem lett áthelyezve Budapestre a törvény miatt, de ehhez kapcsolódóan – a törvényről nemrég lett megállapítva, hogy alkotmányellenes. 

forrás: http://thehagyocase.wordpress.com/2013/01/29/motivation-to-stay-out-of-hungarian-jails-and-the-judges-logic-3/

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása