" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
14

A Népszava legutóbbi tudósítását kifogásolta az ügyészség a Hagyó-per csütörtöki tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken. Megírtuk, hogy a per fő vádlottja, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes időszakában a közlekedési cégnél kötött szerződéseket véleményező BKV-főosztályvezető kihallgatásán kiderült, a vád tanúja egyeztette vallomását a BKV mostani kommunikációs vezetőjével.

Beszámoltunk arról is, hogy az ügyészség visszaadatta a tanúval a Hagyó Miklós által a tárgyaláson átadott szőlőcukrot, mert a vádhatóság szerint az alkalmas lehet a tanúskodó főosztályvezető "szimpátiájának felkeltésére".

Az ügyészség szerint a tárgyalás szünetében megjelent, általuk bírált cikkünk kommentjei alkalmasak voltak a tanú befolyásolására, és a hasonló jelenségek a jövőben azt eredményezhetik, hogy a tanúk meg fogják válogatni a szavaikat. Bár a vádlottak - köztük esetenként Hagyó - folyamatosan kommunikálnak, érintkeznek a tárgyaláson jelen lévő tudósítókkal, az ügyészség szerint a tanú befolyásolására alkalmas írás mögött "Hagyó befolyása" áll.

Kádár András, Hagyó Miklós védője a tárgyaláson jelezte, hogy kettős mércét érzékel az ügyészség észrevételében. "Védencemet az ország első számú közellenségének kiáltották ki, gyalázták az országos médiában, ám akkor nem emeltek szót" - fogalmazott az ügyvéd.

Kádár arra is emlékeztetett, hogy a vád által kifogásolt Népszava-tudósítás szereplője, a tanúként meghallgatott BKV-főosztályvezető maga akart szerepelni a sajtóban, ugyanis kamerák és fotósok kereszttüzében jelezte, hogy kép és hangfelvétel róla készíthető, a felvételek felhasználását pedig engedélyezi.

A BKV-per a közjáték után tanúmeghallgatásokkal folytatódott, amelyekről a továbbiakban is - elfogulatlanul, az interneten is elérhető (www.hagyomiklos.com), hivatalos jegyzőkönyvek betűje szerint - tudósítani fogunk.

A csütörtöki tárgyalási napon három BKV-s pr- kommunikációs feladatokra szerződött cég vezetőjét hallgatták meg a bíróságon. A vádirat szerint a szerződések szükségtelenek és indokolatlanok voltak. A Népszava után az
ügyészségnek saját tanúiban is csalódnia kellett, szerintük ugyanis a munkát a BKV önerőből képtelen lett volna elvégezni, ahogy azt a vádirat állítja.


Népszava-információ

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása