" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
5

Kocsis István, volt BKV-vezérigazgató szerepével kapcsolatban tettek fel kérdéseket a BKV-per vádlottjai a közlekedési cég jelenlegi kommunikációs vezetőjének. A Kocsissal régi munkakapcsolatban álló Székelyné Pásztor Erzsébet válaszaiból kiderült, a feljelentéseket megalapozó belső vizsgálatok komolytalanok voltak, és a Hagyóék idején sem volt szükségtelen a BKV kommunikációja, ahogy azt a vádirat állítja.

Kínos kérdésekre kellett válaszolnia Székelyné Pásztor Erzsébetnek, a BKV jelenlegi társasági kapcsolatokért felelős igazgatójának a Hagyó-per keddi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken. A vádlottak egyértelműen azt próbálták bizonyítani a volt kollégájuknak szegezett kérdéseikkel, hogy az ő ellenük folytatott hadjárat mögött Kocsis István, korábbi BKV-vezér állt. Székelyné a kérdésekre válaszolva elismerte, hogy a Kocsis-féle feljelentések alapját képező belső vizsgálatok lefolytatására kevés idő állt rendelkezésre, és több esetben nem lehetett alapos a vizsgálat. Példaként említette, hogy olyan ügyben is elmarasztaló vizsgálati eredmény született, amelynél - bár a BKV irattárában nem találtak teljes dokumentációt - az interneten máig fellelhetőek a szerződés teljesítését igazoló sajtómegjelenések.

kocsis_istvan_bkv_2010.jpg

Mint ismeretes, a BKV-botrány csúcspontját Kocsis István feljelentései, és az azok következtében indult nyomozások jelentették. Székelyné elismerte, hogy Kocsis István a BKV-hoz történő érkezésekor vezetői állást ajánlott neki, és korábban a paksi atomerőműben is együtt dolgoztak. A nyomozás során Székelyné a jelenlegi vádlottak közül többre terhelő vallomást tett. Most elismerte azt is, hogy a kommunikációs feladatokat oly módon látta és látja el a közlekedési cég, amit az ügyészség Hagyóék esetében bűncselekménynek tartott. Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a mai napig árulnak BKV-s (és BKK-s) ajándéktárgyakat, amelyek hasznot hajtanak a közösségi közlekedési cégnek. Megerősítette, hogy az ő vezetése alatt is szponzoráltak sportot és kultúrát, és ugyanazokkal a cégekkel kötöttek szerződéseket több esetben, mint a vádlottak korábban.

A vádat alapvetően befolyásoló, a Well Kft. szerződéseit érintő kérdésekben Székelyné megerősítette a vádlottak azon álláspontját, hogy a Combino-kampány és a többi megbízás nem volt szükségtelen. Az érintett szerződéssel kapcsolatban Székelyné azt állította, csupán formai hiba volt a dokumentációban, visszaélés gyanújáról most már nem beszélt. Sőt, azt is megerősítette, hogy ő is hosszabbított szerződést a Well Kft-vel, de hogy 2 és fél vagy 5 millió havi nettóért, arra nem emlékszik. A vádlottak a tárgyalás szünetében arról beszéltek, hogy nem tartják véletlennek, hogy Székelyné Kocsis BKV-tól való távozása óta "sokat felejtett, és már egy szakmai véleményen van a vádlottakkal". Szerintük Székelyné a kirúgások és feljelentések idején Kocsis bizalmi embereként, vallomásaival és nyilatkozataival Kocsis elvárásai szerint járt el, most viszont nincs felette ilyen erős védelem. A BKV társasági kapcsolatokért felelős vezetője nem tagadta, hogy annak idején mindenben követte korábbi főnöke utasításait.


NÉPSZAVA-információ /

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása