" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
15

A Mikulás is terítékre került a Kecskeméten zajló BKV-per keddi tárgyalási napján. Információink szerint az ügyészség az üzleti életben meglehetősen szokatlan dolgok elmaradását is számon kérné.

Ezúttal a tizenkettedrendű vádlottat, M. Lászlót hallgatta meg a bíróság. A vádirat szerint felesleges szerződéseket kötött, amelyek a gyermeknapi- és BKV Mikulás-rendezvényekre, illetve a közlekedésbiztonsági kampányra vonatkoztak. A vád álláspontja szerint tehát ezekre nem volt szükség.

Elhangzott, hogy a vádlottat felesége, H. Éva, az ügy hatodrendű vádlottja utasította a szerződések megkötésére. Azt is elmondta, hogy 10-15 százalékos haszonkulccsal, sikeresen szervezte meg a rendezvényeket, amelyek egyébként azóta is megrendezésre kerülnek, így ismét olyan pont került elő a vádiratból, amit csak Hagyóék idejében tekintenek bűncselekménynek, ma pedig már nem.

M. László tagadta bűnösségét, és jelezte, hogy felesége akkor a 4-es metró projektjében vett részt, így sem joga, sem lehetősége nem volt őt utasítani. Az ügyész kérdései a vádlottak és védők körében nem kis derültséget keltettek, mivel az ajándékcsomagok tartalmáról, Mikulás-jelmezek, csokoládék és zsírkréták áráról szóltak. A szünetben az ügy egyik vádlottja megjegyezte, hogy "miközben törvényeket írnak a fél ország ellopására, mi itt Mikulás-sapkákról vitatkozunk".

artfarbe_37880_master_1.jpg(Fotó forrása: http://www.limegift.hu)


Homonnai János ügyésznek több kellemetlen pillanattal is szembe kellett néznie: mikor arra hivatkozott, hogy az egyik, a BKV-val szerződő cég nem tüntette fel az árajánlaton a saját hasznát, R. Miklós, korábban meghallgatott vádlott megjegyezte, hogy "a kocsmában sem írják ki, hogy mennyi a haszonkulcs a sörön, mert az üzleti életben ez nem szokás".

Az ügyész furcsállta azt is, hogy nem talált internetes híreket a sajtónak szánt BKV-s rendezvényekről. A vádlottak azonban segítettek neki, és több ilyen anyagot is bemutattak. Homonnai János most először reagált azokra az ügyészségi munkát kifogásoló vádlotti észrevételekre, amelyek szerint politikai alapon szelektáltak a vádlottak kiválogatásánál. Mint mondta, azokat a személyeket vádolták, akikre eddig terhelő vallomás hangzott el. Ehhez képest a vádlottak álláspontja az, hogy még az állítólagos kenőpénzek forrásait sem hallgatták ki. Hagyó Miklós észrevételében tételesen sorolta a meg nem hallgatott és meg nem vádolt személyeket, hozzátéve: "ha mindenki itt lenne, a vádlottak megtöltenék az egész dísztermet".


Szerző: STOP információ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása