" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
30

Igaztalanul hangzott el neve egy visszavont vallomásban - véli Somogyi Zoltán, egy BKV-s szerződéssel összefüggésbe hozott cég volt résztulajdonosa. Regőczi Miklós bírósági kihallgatásának napján tudta meg, hogy rá nézve valótlan állításokat tartalmaz a nyolcadrendű vádlott nyomozati vallomása. Somogyit az ügy kezdete óta nem hallgatta meg semmilyen nyomozóhatóság, így saját Facebook-oldalán cáfolta a róla szóló állításokat.

Regőczi – állítása szerint – a Hagyó-ügy nyomozati szakában pszichikai nyomás és sugallat hatására vallotta, hogy Antal Attila utasítotására meg kellett egyeznie a GPS Capitallal, Somogyi kommunikációs cégével. Somogyi javasolta neki a találkozón, hogy havi 1 millió forintra kössenek szerződést, lobbitevékenységre. A korábbi vallomás szerint továbbá az MSZP-s Lendvai Ildikó el akarta helyeztetni a BKV-nál egy, a feladatra alkalmatlan ismerősét, akit végül Regőczi Somogyival alkalmaztatott a GPS Capital-nál, és inkább annyival több vállalkozói díjat fizettek neki a lobbizásért. A havi 1 millió helyett havi 1,8 millióban egyeztek meg, amiben benne volt a Lendvai protezsáltjának fizetendő pénz is.

Somogyi tehát egy olyan kulcsfigurája a BKV-ügynek, akinek neve már a nyomozati szakaszban felmerült. Azonban a nyomozás két és fél éve alatt - egy olyan ügyben, ahol száznál több tanút hallgattak ki, őt soha, semmilyen nyomozóhatóság nem hallgatta meg se vádlottként, se tanúként. Nem ő az első "fantomja" az eljárásnak. Szintén nem hallgatták meg a nyomozók az állítólagos Nokia doboz közvetítőjét, vagy a Balogh Zsoltot megvesztegetni akaró személyt.

Regőczi bírósági vallomástételének napján Somogyi Zoltán saját Facebook-oldalán reagált a korábbi vallomás őt is érintő részeire. Tényként közölte, hogy soha nem dolgozott együtt Regőczivel SZDSZ-politikusok kampányában, és semmilyen más kampányban sem. Ő résztulajdonosa volt egy cégnek, amelynek résztulajdona volt egy lobbival foglalkozó, ma is elismert cégben, amely a BKV-val szerződött 2007-ben, uniós pályázati lehetőségek feltérképezésére. Ezt a céget ő sohasem irányította, a cég a munkát tisztességesen elvégezte. Somogyi szerint ez a cég – a tanúvallomás állításával szemben – soha nem módosított szerződést a BKV-val, és senkit nem alkalmazott "politikai megrendelésre" munkatársként: "Aki ismer, az tudja, hogy ilyen kérésekkel nem érdemes hozzám fordulni." Somogyi írásában azt is megerősítette, hogy a szerződéssel kapcsolatban semmilyen nyomozóhatóság (sem rendőrség, sem ügyészség, sem más szerv) nem vizsgálódott sem a cégnél, sem nála. Reagálását mély felháborodással zárta: "Szemét és férfiatlan dolognak tartom emberek meghurcolását, így azt is, amikor ezt velem próbálják megtenni."

(A Népszava írása)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása